Nicuşor Constantinescu, judecătorului care l-a întrebat dacă a băut Cola: Ce calitate aveţi să-mi spuneţi acest lucru, sunteţi doctor?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
nicusor constantinescu

Nicuşor Constantinescu a cerut, joi, achitarea în dosarul Centrului Militar Zonal, iar procurorul DNA a solicitat o pedeapsă mai aspră pentru acesta. Şedinţa a durat nouă ore. Întrebat de judecător dacă în pauză a băut Coca Cola, Constantinescu a replicat: "Ce calitate aveţi să-mi spuneţi acest lucru, sunteţi doctor? Nu am interdicţie să beau cola".

Curtea de Apel Constanţa a programat, joi, un nou termen în dosarul Centrului Militar Zonal în care este judecat Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa.

Constantinescu a fost nemulţumit la început de faptul că a fost luat de DNA din Spitalul Judeţean Constanţa miercuri seară şi dus la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, deşi nu se simţea bine.

“Am venit cu branula cu nitroglicerină de la Poarta Albă. Am fost luat cu japca de DNA din Spitalul Judeţean Constanţa la ora 11 seara şi dus cu branula, cu monitoarele la Poarta Albă. (...) Pe viaţa mea nu aveţi voie să faceţi experimente”, a spus Constantinescu.

Avocatul său, Nicolae Mihălică, a spus că Nicuşor Constantinescu ar fi trebuit să mai rămână câteva zile în spital pentru a fi supus unor investigaţii medicale pentru ca medicii să descopere cauza fluctuaţiilor de tensiune arterială. El a cerut şi suspendarea procesului până când starea de sănătate a clientului său se va îmbunătăţi, solicitare respinsă de instanţă.

După aproximativ un sfert de oră, şedinţa de judecată a fost suspendată pentru ca Nicuşor Constantinescu să primească îngrijiri medicale şi pentru ca tensiunea arterială să îi fie scăzută de către echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care a stat în sala de judecată pe tot parcusul procesului.

La reluarea procesului, judecătorul l-a întrebat pe Nicuşor Constantinescu dacă în această pauză a consumat Coca Cola şi de ce a făcut acest lucru. “Nu am interdicţie de aşa ceva. Ce calitate aveţi să-mi spuneţi acest lucru, sunteţi doctor ? Nu am interdicţie de a bea cola”, a afirmat Constantinescu.

El a mai spus că medicii de la Spitalul Judeţean Constanţa i-au recomandat să rămână pentru 24 - 48 de ore în unitatea medicală pentru a fi supus unor investigaţii, acestea neputând fi făcute în Spitalul Penitenciar Poarta Albă.

Avocatul Nicolae Mihălică a depus o cerere de recuzare a completului de judecată pentru măsuri care pun în pericol viaţa lui Nicuşor Constantinescu, solicitare respinsă pe loc de către cei doi magistraţi care judecă acest dosar.

“Îmi puneţi viaţa în pericol în mod repetat. Vreţi să mă omorâţi”, a spus Nicuşor Constantinescu.

Şedinţa de judecată a fost din nou suspendată pentru câteva minute.

La reluare, Constantinescu i-a acuzat pe judecători că i-au respins toate probele, toate expertizele cerute în acest dosar.

Preşedintele CJ Constanţa a menţionat că acuzaţiile din acest dosar nu sunt reale, fiind fabricate de către DNA la ordinul adversarilor săi politici, care nu au reuşit să-l învingă în alegeri.

“Tot ce am făcut a fost în baza hotărârilor Consiliului Judeţean Constanţa. Am respectat legea administraţiei publice locale. (...) În cele două hotărâri nu se menţionează evacuarea totală a Centrului Militar Zonal din acea clădire, ci doar o restrângere a spaţiului ocupat de CMZ”, a afirmat Constantinescu.

El a mai spus că se consideră nevinovat deoarece pentru faptele de care este acuzat Consiliul Judeţean Constanţa a fost amendat de Prefectură, amenda fiind achitată.

Procurorul DNA a cerut ca Nicuşor Constantinescu să primească o pedeapsă mai aspră, care să reflecte gravitatea faptei comise, considerând că decizia Tribunalului Constanţa a fost una îndreptată spre minimul prevăzut de lege.

Avocatul din oficiu Cătălin Bundă a cerut achitarea lui Nicuşor Constantinescu sau, în cazul în care instanţa consideră că trebuie condamnat, atunci să primească o pedeapsă cu suspendare. De asemenea, el a mai solicitat schimbarea încadrării juridice din abuz în serviciu în neglijenţă în serviciu.

Avocatul Nicolae Mihălică a menţionat că va depune concluzii scrise deoarece nu a avut timp să studieze dosarul, fiind angajat de Constantinescu în această săptămână.

Instanţa a amânat pronunţarea în acest dosar pentru 29 iunie.

Curtea de Apel Constanţa a pus în discuţie la acest termen şi măsura arestului preventiv. DNA cere ca Nicuşor Constantinescu să rămână în continuare în arest preventiv, iar avocatul Nicolae Mihălică a cerut să fie eliberat sub control judiciar, susţinând că nu se impune să mai rămână arestat preventiv deoarece a lipsit de la termenele de la acest proces doar atunci când s-a aflat în imposibilitatea de a fi prezent, fiind internat la Spitalul Judeţean Constanţa sau la Sanatoriul Techirghiol.

Curtea de Apel a amânat pronunţarea pe măsură preventivă pentru 14 iunie.

Procesul lui Nicuşor Constantinescu de joi, de la Curtea Apel Constanţa, a durat aproape nouă ore, fiind întrerupt de mai multe ori pentru ca preşedintele suspendat al CJC să primească îngrijiri medicale.

După încheierea şedinţei de judecată, Constantinescu a fost dus cu o ambulanţă la Spitalul Penitenciar Poarta Albă.

În 2 iunie, Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din funcţie, deoarece este arestat preventiv în dosarul Centrului Militar Zonal. Aceasta este a treia suspendare din funcţie a lui Constantinescu.

În toamna anului trecut, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat în dosarul Centrului Militar Zonal la trei ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu. El a fost judecat pentru că în calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

Joi, DNA a anunţat că procurorii anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de şefa Secţiei de cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Raluca-Irinel Parepa, şi de medical Marius Ţoringhibel, medic primar la aceeaşi secţie, pentru favorizarea făptuitorului.

Potrivit procurorilor, miercuri, medicii Raluca Parepa şi Marius Ţoringhibel au dispus internarea în spital a lui Nicuşor Constantinescu, ”astfel încât acesta să execute măsura arestului preventiv în condiţii mai blânde”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite