Mădălin Voicu scapă definitiv de controlul judiciar şi de cauţiunea de 500.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
madalin voicu foto mediafax

Curtea Supremă a admis, miercuri, cererea deputatului Mădălin Voicu de revocare a măsurii controlului judiciar pe o cauţiune de 500.000 de lei, stabilită de procurorii anticorupţie în dosarul privind deturnările de fonduri europene, în care este implicat şi deputatul Nicolae Păun.

„Desfiinţează ordonaţa. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune dispusă în ceea ce-l priveşte pe inculpat„, potrivit deciziei Curţii Supreme.

Soluţia de miercuri este definitivă.

Săptămâna trecută, procurorii DNA au anunţat că deputatul Mădălin Voicu a fost pus sub control judiciar şi are de plătit cauţiunea, în valoare de 500.000 lei, în termen de 10 zile, asta după ce parlamentarii au votat împotriva cererii de reţinere şi arestare preventivă.

Deputatul s-a prezentat pe 18 februarie la sediul DNA unde i-au fost aduse la cunoştinţă măsurile în dosarul în care este cercetat penru trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare a banilor, toate în formă continuată.

„Măsura a fost dispusă în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală şi prevenirii săvârşirii altor infracţiuni, în condiţiile în care Parlamentul României – Camera Deputaţilor a respins cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a inculpatului Voicu Mădălin Ştefan", se arată în comunicatul DNA.

Conform DNA, dosarul vizează nereguli în derularea proiectului „Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi", cu finanţare din fonduri europene, care s-a derulat în perioada 2010-2013.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite