Ioan Niculae, la Curtea Supremă: Dosarul Romgaz a fost o ţintă economică; au vrut să distrugă industria de îngrăşăminte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Ioan Niculae a declarat miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că dosarul Romgaz a fost o ţintă economică, ce a avut ca scop distrugerea industriei naţionale de îngrăşăminte.

"Acest dosar a fost sută la sută un dosar economic. O ţintă economică precisă pe care, din păcate, au reuşit să şi-o atingă. De fapt, ei nu au vrut să facă altceva decât să distrugă industria de îngrăşăminte. Acum ţara este plină de îngrăşăminte din Turkmenistan, Kazahstan, Uzbekistan, Rusia, Egipt, Georgia. O activitate economică ce se cifra la miliarde de euro anual, cu fabrici româneşti, a fost pusă pe butuci din cauza unui interes pur economic. Nu ştiu dacă au fost vizate şi persoane, dar sigur a fost vizată activitatea noastră economică. Vă dau un singur exemplu — la nivelul anului 2012, înainte de a se începe această nebunie, Interagro încheia cu o cifră de afaceri de 1,2 miliarde dolari, fiind vorba de îngrăşăminte care asigurau necesarul în România, plus export. Acum nu mai producem nimic. Toate îngrăşămintele vin din import. Acest scop a fost atins, nu ştiu dacă mai au şi scopul ca persoanele care desfăşoară această activitate să fie distruse", a spus Ioan Niculae, citat de Agerpres.

Declaraţia a fost făcută la ieşirea din sediul Instanţei supreme, unde a avut loc primul termen în cameră preliminară în cazul dosarului Romgaz în care Ioan Niculae este judecat alături de fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu.

Acuzaţiile DIICOT

Omul de afaceri Ioan Niculae, fost acţionar majoritar şi preşedinte al SC Interagro S.A., şi fostul ministru al Economiei Adriean Videan, alături de alte nouă persoane, au fost trimişi în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Romgaz-Interagro", pentru constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi complicitate la delapidare.

Alături de ei sunt trimişi în judecată Mirea Marin, Alesandru Dan-Victor, Palaşcă Viorel, Apan Ioana, Kramer Alpar, Toth Francisc, Stancu Lucian Adrian, Veza Marius Leonte, Ionaşcu Lucia, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite