Grupare specializată în fraude informatice, destructurată. 14 percheziţii în mai multe judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În
activităţi au fost angrenaţi  jandarmi din cadrul
Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş şi Grupării Mobile de Jandarmi
,,Fraţii Buzeşti” Craiova.
În activităţi au fost angrenaţi  jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş şi Grupării Mobile de Jandarmi ,,Fraţii Buzeşti” Craiova.

14 percheziţii domiciliare au fost organizate miercuri dimineaţă în judeţele Olt şi Vâlcea, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în fraude informatice.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017 – decembrie 2020, membrii grupării ar fi postat anunţuri fictive pe un site internaţional de comerţ, privind vânzarea unor bunuri electronice şi electrocasnice pe care în realitate nu le-ar fi deţinut, arată un comunicat al poliţiei. 

Astfel, ar fi fost păgubite persoane din Germania, Austria, Italia şi Franţa, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 150.000 de euro.

De asemenea, aceştia ar fi folosit pentru încasarea sumelor de bani provenind din activitatea infracţională, conturi deschise pe numele altor persoane, cu posibilităţi materiale reduse, cărora le-ar fi remis periodic sume modice.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe sisteme de calcul, telefoane mobile şi alte obiecte şi înscrisuri.

16 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri, urmând ca, după administrarea probatoriului, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

În activităţi au fost angrenaţi poliţiştii serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Olt şi Vâlcea, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş şi Grupării Mobile de Jandarmi ,,Fraţii Buzeşti” Craiova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite