Fostul general Stănculescu, operat la 10 zile după eliberarea sa din închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul general Victor Atanasie Stănculescu, care a fost eliberat condiţionat pe 21 mai, după ce a ispăşit cinci din cei 15 ani de închisoare primiţi în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, a fost operat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Floreasca din Bucureşti, pentru o fractură la antebraţ, relatează Mediafax.

Surse apropiate familiei au declarat, pentru Mediafax, că Stănculescu a fost diagnosticat cu o contuzie uşoară la şold şi o fractură la antebraţ care a necesitat intervenţie chirurgicală. După operaţie, fostul general a rămas internat în Spitalul Floreasca din Capitală, au mai spus sursele citate.

Fostul general Victor Atanasie Stănculescu, în vârstă de 86 de ani, a fost eliberat de la Spitalul Penitenciarului Jilava în după-amiaza zilei de 21 mai, el declarând, la ieşire, că se simte "foarte obosit" şi că istoria va lămuri ce s-a întâmplat la Timişoara în decembrie 1989.

Eliberat condiţionat pentru bună purtare şi din motive medicale

Generalul Victor Atanasie Stănculescu a fost liberat din închisoare după ce a ispăşit mai mult de o treime din pedeapsa de 15 ani primită în dosarul privind Revoluţia din 1989 de la Timişoara. Eliberarea a fost decisă pentru bună purtare şi având în vedere starea de sănătate a acuzatului.

Decizia a fost dată pe 21 mai de Tribunalul Ilfov şi este definitivă.

Judecătoria Sectorului 4 respinsese cererea de eliberare

Pe 24 martie, Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea generalului Stănculescu de eliberare. Magistraţii au arătat în motivarea deciziei că efortul depus de Stănculescu pentru a-şi îndrepta comportamentul este lăudabil, dar nu suficient.


Pe aceeaşi temă:

Motivare: Libertatea generalului Stănculescu nu este oportună. Efortul depus de el este lăudabil, dar nu suficient

Generalul Victor Atanasie Stănculescu nu a fost eliberat din penitenciar deoarece efortul depus de acesta pentru a-şi îndrepta comportamentul este lăudabil, dar nu suficient, se arată în motivarea deciziei Judecătoriei Sectorului 4.

Prima revoluţie anticomunistă din Timişoara, înăbuşită cu ajutorul lui Victor Atanasie Stănculescu şi Ion Iliescu

Timişoara au fost cuprins în 1956 de valul revoluţiei anticomuniste din Ungaria, iar studenţii de la Politehnică au pornit o revoltă în toată regulă care s-a încheiat prost pentru mulţi dintre ei.

Generalul Victor Stănculescu rămâne în închisoare. Judecătoria Sectorului 4 i-a respins cererea de eliberare

Generalul Victor Atanasie Stănculescu, condamnat în dosarul Revoluţiei de la Timişoara nu va fi eliberat condiţionat. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au respins luni cererea acestuia de eliberare. Stănculescu a executat o treime din pedeapsa de 15 ani de închisoare, fiind condamnat în 2008 pentru omor deosebit de grav.

Misterele Revoluţiei. Sezonul IV, episodul II. Victor Atanasie Stănculescu: "Mă fac şofer de camion pe curse internaţionale"

De la Spitalul-Penitenciar Jilava, Victor Atanasie Stănculescu îşi prezintă planurile şi spune că existenţa unei casete incendiare despre Revoluţie e o legendă lansată chiar de el, la nervi.

Victor Atanasie Stănculescu: „Am vrut să îl lichidez pe generalul Militaru“

Reîncepem astăzi serialul „Misterele Revoluţiei“ cu fostul ministru al Apărării, personaj-cheie în evenimentele din 1989. Am fost la puşcărie, la Jilava, la generalul Stănculescu, sperând că ne va spune tot ce ştie. Nu ne-a spus tot, dar ceva-ceva a mai scăpat.

Ion Iliescu şi Victor Atanasie Stănculescu au fost în spatele înăbuşirii revoltelor studenţeşti din Timişoara, în 1956

O inedită expoziţie scoate la iveală o serie de documente din arhivele comuniste, care aparţin celor care au avut de suferit din timpul revoltelor studenţeşti din 1956

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite