Femeia care l-a şantajat pe preşedintele Curţii Supreme: „mam (sic!) hotărît sa numai ţin cont decît de mine. Cineva vă avea musafiri neplăcute la uşă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariana Rarinca, femeia acuzată că ar fi şantajat-o pe Livia Stanciu, preşedintele Curţii Supreme, a fost arestată preventiv de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Procurorii precizează că femeia ar fi contactat-o de mai multe ori pe Livia Stanciu atât telefonic cât şi prin mesaje scrise tip sms ameninţând-o inclusiv că va avea parte de „musafiri nepoftiţi”. Gramatica şantajistei este o sursă de umor involuntar.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă, începând cu luna aprilie 2014, Livia Stanciu ar fi primit mesaje de ameninţare prin intermediul unei alte persoane, precum şi mai multe apeluri şi mesaje telefonice, prin care Mariana Rarinca ar fi ameninţat-o cu divulgarea către presă a unor date compromiţătoare, atât despre ea cât şi despre familia ei. 

Rarinca susţinea că are înscrisuri şi alte mijloace de probă cu care îşi poate proba afirmaţiile. 

În schimbul nedivulgării informaţiilor compromiţătoare, şantajista i-ar fi cerut Liviei Stanciu, în cursul unei convorbiri telefonice, suma de 20.000 de euro. 

Anchetatorii precizează că, după ce avocatul Andrei Stanciu a murit (în martie 2011), Mariana Rarinca l-ar fi sunat pe fratele acestuia căruia i-a cerut să se întâlnească să discute despre „o problemă legată de cumnata lui”.

Cei doi s-au întâlnit, ocazie cu care Rarinca i-a spus cumnatului Liviei Stanciu „că nu poate să se ducă acasă, pentru că la poartă sunt două  maşini de la televiziune [...] care o aşteaptă să le dea informaţii despre activitatea avocatului…”.

Femeia a mai susţinut că televiziunile sunt interesate de persoana lui pentru că Livia Stanciu, soţia sa, este în procedura de reînvestire pentru funcţia de preşedinte al Curţii Supreme. Mai mult, ea a precizat că cei din presă ar fi intersaţi de „orice amănunte picante”, spunându-i că i-au fost oferiţi bani mulţi pentru informaţii referitoare la Andrei Stanciu.

Cumnatul Liviei Stanciu le-a spus procurorilor că Rarinca a pretins că, după moartea avocatului, ea ar fi plătit mai multe datorii pe care le-ar fi avut avocatul

„Mariana Rarinca i-a cerut martorului să vorbească cu persoana vătămată pentru ca aceasta să  îi remită 20.000 de euro drept compensaţie pentru datoriile plătite de inculpată în numele lui Andrei Stanciu. Deşi martorul i-a cerut inculpatei explicaţii cu privire la împrejurările în care a plătit aceste datorii. Inculpata Rarinca Mariana i-a cerut  martorului să vorbească cu partea vătămată pentru ca aceasta să îi dea inculpatei 20.000 de euro în schimbul promisiunii că aceasta îi va da pace”, au arătat procurorii. 

„Am semnat cu o tel. şi voi spune tot ce ştiu

Ulterior acestei întâlniri, fratele avocatului ar fi primit patru sms-uri de la Mariana Rarinca, astfel: „nu pot sa mai aştept. Nu o sa vă placă dar mam hotărît sa numai ţin cont decît de mine şi de ai mei. Cineva vă avea musafiri neplăcute la usa”, mesaj dat pe 16 octombrie 2013.

Am semnat cu o tel şi voi spune tot ce ştiu cu date concrete şi cu martori dna ma ignorat total dar eu am plătit o parte din datorii şi vreau banii” , mesaj dat pe 3 decembrie 2013.

Voi pune şi pe internet”, mesaj dat tot pe 3 decembrie 201.

Ulterior, pe 13 decembrie 2013 a primit următorul mesaj „Sunt în drum spre Bucureşti nu mai am milă de nimeni. o sa iasă aşa de urît încât poate sa şi dea demisia am vrut doar banii mei”.

După ce a primit al patrulea mesaj, fratele avocatului ar fi sunat-o pe Livia Stanciu să o întrebe dacă a luat legătura cu Mariana Rarinca. Acesta i-a spus preşedintelui Curţii Supreme că Rarinca pretinde că le-ar fi dat creditorilor lui Andrei Stanciu, în numele acestuia, suma totală de 20.000 de euro şi „acum are pretenţia ca suma respectivă să-i fie dată pentru a nu se duce la presă”.

Ulterior, pe 3 iunie, aceasta a avut o convorbire telefonică cu Livia Stanciu căreia i-a cerut cei 20.000 de euro pentru a nu transmite presei informaţii, compromiţătoare în opinia sa, la adresa ei şi a soţului său. 

Într-o oră, Rarinca i-ar fi dat judecătorului patru sms-uri. Procurorii precizează că din conţinutul primului mesaj se confirmă existenţa unei comunicări anterioare cu prilejul căreia aceasta ar fi cerut respectiva sumă de bani.

De asemenea, acest mesaj ar conţine şi ameninţarea la adresa Liviei Stanciu că va divulga toate informaţiile pe care le cunoaşte cu privire la persoana sa, sugerându-i în acelaşi timp să îi remită suma de bani solicitată pentru că, în caz contrar, „va suferi consecinţe mult mai grave”.

În cel de-al doilea mesaj, Rarinca preciza că efectul divulgării informaţiilor compromiţătoare pe care le deţine va fi şi mai grav, mai ales pentru că persoana vătămată deţine o funcţie foarte importantă în sistemul judiciar din România. 

În cel de-al treilea mesaj pe care l-a primit, şantajista face referire la un fax de la locul de muncă, prin intermediul căruia Livia Stanciu urma să primească datele pe care Rarinca ameninţa că le va da presei.

În ultimul mesaj din acea zi, Rarinca îi transmite judecătoarei un ultimatum şi îi comunică modalitatea prin care trebuie să i se remită banii, respectiv prin poştă.

„Pentru a spori gravitatea ameninţărilor adresate persoanei vătămate, inculpata Rarinca Mariana a utilizat un număr de telefon, pe care  persoana vătămată nu-l cunoştea, cu ajutorul căruia a transmis două mesaje cu un conţinut care sugerează că provin de la un jurnalist interesat să valorifice în mass media o posibilă informaţie referitoare la o faptă compromiţătoare pentru persoana vătămată”, se mai arată în documentul procurorilor.

Mariana Rarinca voia cu orice preţ acele sume de bani

După ce a văzut că nu primeşte niciun semn din partea judecătoarei, pe 8 iunie 2014, Mariana Rarinca ar fi contactat o persoană care face parte dintr-un trust important de presă.

„Astfel, inculpata a dat dovadă de perseverenţă în săvârşirea infracţiunii, a utilizat mijloace diversificate pentru a-şi atinge scopul de a obţine în mod injust suma de 20.000 de euro de la persoana vătămată, a exercitat presiuni chiar şi asupra unui apropiat a persoanei vătămate, pentru a-l convinge fie să remită chiar el suma de 20.000 de euro fie să contribuie la a o determina pe persoana vătămată să remită suma solicitată”, au mai arătat procurorii.

DNA mai arată că lăsarea în libertate a acesteia poate crea în rândul cetăţenilor un sentiment de neîncredere în organele statului şi temerea că valorile sociale nu pot fi protejate în mod eficient în situaţia unor fapte de acelaşi gen.

Mariana Rarinca, de profesie contabil, a fost angajată pe o funcţie administrativă la cabinetul avocatului Andrei Stanciu, soţul preşedintelui Curţii Supreme, Livia Stanciu.

Andrei Stanciu a murit în luna martie 2011 când magistratul Livia Stanciu se afla în procedura de numire în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru al doilea mandat.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Femeia care a şantajat-o pe şefa Curţii Supreme a fost arestată

Mariana Rarinca, femeia din Galaţi acuzată că ar fi şantajat-o pe Livia Stanciu, preşedintele Curţii Supreme, pentru 20.000 de euro, a fost arestată preventiv, printr-o decizie luată marţi seară de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie. Şeful Curţii Supreme a declarat că o cunoştea pe această femeie, însă nu ştie de ce a recurs la un asemenea gest.

Şantaj de nivel înalt. Preşedintele Curţii Supreme, judecătorul Livia Stanciu, ameninţată pentru 20.000 de euro

Procurorii anticorupţie au făcut, luni, trei percheziţii în municipiului Galaţi, fiind vizate persoane suspectate că ar fi şantajat-o pe Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Magistratul a depus în acest sens o plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie. Femeia care ar fi şantajat-o a fost reţinută pentru 24 de ore.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite