Doi inspectori de la Inspectoratul de Regim Silvic Bucureşti şi administratorul unei firme, reţinuţi pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Bucureşti (ITRSV) Bucureşti şi administratorul unei firme au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie. Aceştia sunt acuzaţi de luare, respectiv de dare de mită.

Cătălin Brânzea şi Dacian Popa, inspectori în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Bucureşti, sunt cercetaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită şi favorizarea infractorului. Brânzea este cercetat şi pentru permiterea accesului la informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

În acelaşi dosar mai sunt anchetaţi Călin Gheorghe, ofiţer la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Călăraşi, pentru luare de mită, şi Angelo Claudiu Lazăr, administrator al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită şi evaziune fiscală, se arată într-un comunicat emis vineri de DNA.

Potrivit anchetatorilor, pe 3 decembrie, inspectorul Cătălin Brânzea l-ar fi anunţat pe Angelo Claudiu Lazăr că în ziua următoare va fi făcut un control la firma acestuia.

Pe 4 decembrie, inspectorii Cătălin Brînzea şi Dacian Popa ar fi primit de la Lazăr 500 lei şi câte un curcan, „pentru a nu îşi îndeplini activităţile de serviciu cu prilejul controlul efectuat la societatea acestuia”, susţin procurorii DNA.

„Ca urmare a înţelegerii frauduloase cu cei doi inspectori, Lazăr Angelo Claudiu a sustras de la efectuarea controlului cantitatea de circa 110 m.c. material lemnos. La data de 4 decembrie 2013, autoutilitara cu care se sustrăgea controlului materialului lemnos a fost interceptată în trafic, pe raza localităţii Călăraşi, de ofiţerul de poliţie Călin Gheorghe din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Călăraşi. Pentru a nu efectua verificări cu privire la legalitatea transportului, ofiţerul de poliţie a primit drept mită material lemnos”, se mai arată în comunicatul citat.

Procurorii i-au reţinut pe Cătălin Brânzea, Dacian Popa şi Angelo Claudiu Popa, urmând să ceară vineri Curţii de Apel Bucureşti arestarea preventivă a acestora.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite