Curtea Supremă repune pe rol, în apel, dosarul de corupţie în care a fost judecat fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Supremă a repus pe rol, în apel, dosarul de corupţie al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu. Decizia a fost luată după ce magistraţii au luat act de decizia Curţii Constituţionale în legătură cu modalitatea de tragere la sorţi a completelor de cinci judecători.

Potrivit Mediafax, Victor Mocanu a trece prin procedura judecătorilor din complet. 

„Repune cauza pe rol urmare celor statuate de Curtea Constituţională în data de 07 noiembrie 2018 în soluţionarea conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte. Fixează termen la data de 10 decembrie 2018, Completul de 5 Judecători Penal 2, ora 09,00, Sala Secţiilor Unite – E103, pentru când se vor cita părţile. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 19 noiembrie 2018”, arată minuta deciziei, conform sursei citate. 

Ce acuzaţii i se aduc fostului senator

Victor Mocanu şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu avute în calitate de şef al CJ Buzău, urmare unei înţelegeri omul de afaceri Daniel-Mihail Bădic, asociat şi administrator al SC Medical Finance Projects SRL Bucureşti, în scopul inaugurării aparente a noului sediu al Maternităţii Spitalului Judeţean Buzău.

Astfel ar fi fost a încheiat, în condiţii de nelegalitate, cu societatea menţionată, opt contracte de furnizare echipamente medicale (dintre care şapte de achiziţie directă şi unul de închiriere) şi ar fi fost aprobate plăţile, în condiţiile în care echipamentele medicale obiect al contractelor de achiziţie directă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite