Curtea de Apel Bucureşti îi dă câştig de cauză lui Dragnea: Hotărârea ÎCCJ prin care au fost stabilite noile completuri de 5 judecători a fost suspendată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea FOTO: Mediafax
Liviu Dragnea FOTO: Mediafax

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) i-a dat vineri câştig de cauză lui Liviu Dragnea în privinţa plângerii pe care acesta a făcut-o împotriva modului în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit componenţa completurilor de 5 judecători. Astfel, CAB a admis cererea liderului PSD şi a suspendat hotărârea Înaltei Curţi din 8 noiembrie prin care a fost stabilită noua componenţă a C5 – urilor, scrie G4Media.

Această decizie duce la suspendarea tuturor proceselor din cadrul ICCJ, care sunt judecate de completurile de cinci judecători.

Minuta Curţii de Apel:


 Admite cererea modificată. Admite cererea de intervenţie accesorie. Anulează Hotărârea nr. 137/08.11.2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Colegiul de Conducere. În baza art. 15 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, modificată şi republicată, suspendă executarea Hotărârii nr. 137/08.11.2018, emisă de pârâtă, până la soluţionarea definitivă a cauzei. În baza art. 29 alin. 4 din Legea nr. 47/1992, modificată şi republicată, sesizează Curtea Constituţională a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 32 alin. 1 din Legea nr. 304/2004, modificată şi republicată. Cu recurs, în termen de 5 zile de la comunicare, în ceea ce priveşte capătul de cerere referitor la suspendarea actului administrativ. Cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, în ceea ce priveşte capătul de cerere privind anularea actului administrativ. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.11.2018.

Completurile de 5 au mai fost contestate în luna octombrie

În luna octombrie, completurile de la instanţa supremă au fost contestate pe două căi, atât la Curtea Constituţională, cât şi printr-un proces în contencios, la Curtea de Apel Bucureşti. Între timp, a venit pronunţarea Curţii Constituţionale, care a contestat un conflict între puterile statului, şi ca urmare, imediat Înalta Curte a decis să tragă din nou la sorţi completurile de cinci judecători, s-au format noi completuri, astfel că inclusiv procesul care îl vizează pe Liviu Dragnea va fi judecat de noi judecători.

Vineri era programat un termen în procesul civil deschis de Liviu Dragnea la instanţa Curţii de Apel Bucureşti. În faţa instanţei, apărătorul preşedintelui Camerei Deputaţilor a solicitat suplimentar ca instanţa să se pronunţe şi pe noua hotărâre luată de conducerea Înaltei Curţi de a trage la sorţi noile completuri de 5 judecători. Curtea de Apel a decis că solicitarea este admisibilă, ea se judecă în acest moment şi urmează să vedem care va fi decizia instanţei.

Principalul argument al avocatului care îl reprezintă în instanţă pe Liviu Dragnea este că instanţa supremă, prin colegiul de conducere, ar fi trebuit să aştepte motivarea Curţii Constituţionale înainte de a trage la sorţi noii judecători care să compună aceste completuri formate din câte cinci magistraţi, pentru a vedea exact dacă era o problemă doar cu cei care conduceau aceste completuri sau dacă în integralitate ar fi trebuit trase la sorţi din nou, aşa cum de altfel a şi făcut instanţa supremă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite