Circulaţie rutieră şi feroviară reluată în Galaţi după ce traficul a fost restricţionat din cauza unor scurgeri de gaze dintr-o cisternă. 500 de oameni, evacuaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circulaţia rutieră a fost oprită FOTO Adevărul
Circulaţia rutieră a fost oprită FOTO Adevărul

Circulaţia rutieră a fost oprită pe DN 25, în localitatea Traian, judeţul Galaţi, după ce un şofer al unei cisterne care transporta GPL a observat că are scurgeri de gaze. Peste 500 de localnici au fost evacuaţi din cauza pericolului de explozie.

UPDATE 15.00 Traficul a fost reluat pe DN 25 după evacuarea în siguranţă a gazului din autocisterna încărcată cu GPL.

UPDATE 13.00 Numărul oamenilor evacuaţi din satul Traian, judeţul Galaţi, unde a fost izolată cisterna încărcată cu GPL care prezenta scurgeri de gaze la o supapă, a ajuns la 500 de persoane.

Oamenii au fost transportaţi în spaţii sigure, până la finalizarea intervenţiei.

UPDATE 11.00 „De asemenea, s-a luat decizia evacuării a 150 de persoane din localitatea Traian, din locuinţele aflate în imediata apropiere a cisternei cu GPL”, transmit autorităţile. 

Totodată, circulaţia feroviară în zonă a fost oprită, la kilometrul 22, pe Relaţia de cale ferată 704 Galaţi - Tecuci.

„Recomandam tuturor cetăţenilor sa respecte indicatiile autorităţilor aflate la fata locului”, arată Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Au fost evacuate 100 de case, a fost oprit traficul rutier, inclusiv traficul feroviar. La acest moment, pe lângă măsurile preventive înâeleg că trebuia să intervină firma care deţine cisterna, însă în final a trebuit să se apeleze şi de la o echipă de la ISU Brăila. Situaţia este sub control dar va mai dura puţin până ce pericolul va fi îndepărtat. Zona care trebuia evacuată a fost evacuată”, a explicat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. 

Doctorul Raed Arafat a precizat că cisterna a fost scoasă pe un câmp din apropiere.

Nu se cunosc motivele pentru care se înrgistrează scurgerile de gaze

Potrivit procedurilor, în asfel de cazuri se instituie o zonă de siguranţă în jurul cisternei după care se analizează posibilitatea de trecere a combustibilului în altă cisternă sau de eliberare controlată în atmosferă a gazelor, dacă nu se poate transvaza în condiţii de siguranţă combustibilul.

Deocamdată, nu se cunosc motivele pentru care se înrgistrează scurgerile de gaze, cisterna nefiind implicată în vreun eveniment rutier. De asemenea, nu există nicio victimă în urma acestui incident.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite