Cătălin Predoiu, la ieşire din DNA: Audierea, în legătură cu procedura de desemnare a unui repezentant în comisia ANRP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat miercuri, la ieşirea de la DNA, că a fost audiat în legătură cu procedura de desemnare a unui repezentant al Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

"În legătură cu o procedură legală de desemnare din partea Ministerului Justiţiei a unui reprezentant la nivelul comisiei. Procurorul de caz voia să lămurească acest aspect. La nivelul Ministerului Justiţiei procedura s-a respectat perfect legal", a declarat Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei, la ieşirea din sediul DNA, potrivit Mediafax..

Fostul ministru al Justiţiei, a ajuns miercuri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat în calitate de martor, în dosarul ANRP, în care deputatul PNL Ioan Oltean este acuzat că ar fi intervenit la ANRP pentru despăgubirea ilegală a omului de afaceri Mihai Rotaru de la care ar fi primit mită 600.000 de euro, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Zilele trecute doi foşti miniştri ai Finanţelor, Gheorghe Pogea şi Sebastian Vlădescu, au fost audiaţi ca martori în aceeaşi cauză.

Ioan Oltean este acuzat de procurorii DNA că a primit 600.000 de euro de la Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, în incinta unei parohii, pentru a interveni în favoarea sa la ANRP. Parlamentarul ar fi intervenit la fostul preşedinte al ANRP, Crinuţa Dumitrean, astfel că omul de afaceri Mihai Rotaru ar fi obţinut o despăgubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

Din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP au făcut parte, la momentul respectiv, Crinuţa Dumitrean, care era preşedintele instituţiei, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru, Marko Attila şi Cătălin Teodorescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite