Alina Bica, transferată din Arestul Poliţiei Capitalei în Penitenciarul Târgşor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Bica a ajuns în Penitenciarul Târgşor FOTO Mediafax
Alina Bica a ajuns în Penitenciarul Târgşor FOTO Mediafax

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost transferată din Arestul Poliţiei Capitalei în Penitenciarul Târgşor, din Prahova. Mutare intervine după ce Bica a fost trimisă în judecată pentru luare de mită pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu.

Alina Bica se afla ăn Arestul Central al Poliţei Capitalei din 2 septembrie. Fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată, pe 25 septembrie, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită şi respectiv complicitate la dare de mită pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acesta fiind şi el acuzat în cauză.

Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe fosta şefă a DIICOT Alina Mihaela Bica, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată şi fostul şef al ANAF Şerban Pop, în stare de arest preventiv, pentru complicitate la dare de mită şi omul de afaceri Horia Simu, arestat în altă cauză, pentru dare de mită.

Potrivit rechizitoriului, în 2014, Şerban Pop a primit de la Horia Simu aproximativ 230.000 de euro, cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară, pentru a interveni la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal al omului de afaceri.

Din aceşti bani, Pop i-a dat Alinei Bica suma de 17.500 euro. Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Alina Bica a înlocuit procurorul care instrumenta dosarul lui Horia Simu şi a făcut presiuni asupra magistratului care a preluat cauza pentru a da o soluţie de clasare în dosarul în care era urmărit penal Horia Simu. În final, în dosarul omului de afaceri procurorul de caz a dispus o soluţie de clasare, DNA arătând că, potrivit probelor administrate în cauză, magistratul a acţionat fără vinovăţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite