Şpagă de 30.000 de euro pentru a scăpa de dosar un individ cercetat de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA Iaşi l-au pus sub inculpare pe Darius Boariu, acuzat de trafic de influenţă şi înşelăciune. Totodată, anchetatorii au dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore, urmân ca, ulterior, să fie prezentat judecătorilor pentru emiterea mandatului de arestare preventivă.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care arată că, în

perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018, Darius Boariu a pretins suma de 30.000 euro de la concubina unei persoane cercetate într-un dosar penal al D.I.I.C.O.T. şi faţă de care se dispusese o măsură preventivă.

Banii respectivi au fost pretinşi de inculpat în schimbul influenţei pe care a afirmat că o are asupra unui magistrat pe care îl poate determina să îndeplinească un act contrar îndatoririlor sale de serviciu şi anume scoaterea persoanei respective de sub efectul măsurii preventive a arestului la domiciliu şi achitarea acesteia.

La data 17 ianuarie 2018, inculpatul a primit 30.000 euro, suma de bani pretinsă, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În aceeaşi perioadă şi în acelaşi context, Darius Boariu a indus în eroare aceeaşi persoana să îi dea diverse sume de bani (11.400 de franci elveţieni şi 500 de lire sterline) sub pretextul că banii fi daţi mai departe concubinului acesteia aflat în stare de arest preventiv şi ulterior în stare de arest la domiciliu.

Inculpatului Darius Boariu i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, arată procurorii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite