Robert Negoiţă face curăţenie pe străzile din Sectorul 3. Maşinile parcate neregulamentar vor fi ridicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat un proiect de hotărâre care prevede ridicarea, transportul şi depozitarea maşinilor parcate neregulamentar pe raza sectorului.

De acest serviciu privind ridicarea  maşinilor urmează să se ocupe o firmă privată care va fi aleasă de Primărie în urma unei licitaţii. Firma aleasă va semna un contract pe cinci ani cu autorităţile şi va lucra non-stop, şapte zile pe săptămână.

Conform studiului realizat de Primăria Sectorului 3, se aşteaptă să fie ridicate minim 20 de maşini pe zi, ceea ce înseamnă 600 de maşini pe lună. Pentru a-şi recupera autoturismele, proprietarii vor fi nevoiţi să plătească 607 lei fără TVA, pe lângă amenda pentru parcarea ilegală.

În acest caz, activitatea de ridicare a maşinilor  parcate neregulamentar va genera la bugetul local venituri lunare de 364.163 de lei în primul an şi 4.823.618 în al cincilea an, ceea ce în total înseamnă 23 de milioane de lei. Din aceşti bani, administraţiei locale îi vor reveni sub formă de redevenţă aproximativ 43.700 de lei în primul an şi respectiv 48.236 de lei în al cincilea an.

În cadrul şedinţei, reprezentanţii administraţiei locale nu au oferit detalii referitoare la data exactă în ceea ce priveşte ridicarea propriu-zisă a maşinilor.

Reprezentanţii PDL împotriva proiectului

Acest proiect de ridicare al maşinilor a fost contestat de unii consilieri din partea PDL, care au acuzat lipsa de transparenţă a administraţiei locale. „Niciunul dintre punctele aflate azi pe ordinea de zi nu s-a aflat în dezbatere publică, aşa cum cere legea transparenţei decizionale. Prin urmare, ele vor fi atacate luni la Prefectură”, a anunţat consilierul local, Victor Tărtăcuţă, fost viceprimar al Sectorului 3 în mandatul fostului primar democrat-liberal, Liviu Negoiţă.

Totodată, consilierul PDL, a susţinut că şoferii vor fi din nou ţinta abuzurilor practicate de angajaţii firmelor care ridică maşini. „Vor sta la vânătoare în 2-3 locuri şi în altele, unde chiar merită, pe străduţele înguste, nici platformele nu vor putea intra. Peste 80% din ridicări vor fi făcute la vânătoare. Oare asta nu este o sursă de şpagă?", s-a întrebat în şedinţă Voinea.

Maşinile abandonate vor fi ridicate

Pe lângă ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, consilierii locali ai Sectorului 3 au mai aprobat un proiect de lege care prevede ridicarea maşinilor abandonate pe domeniul public. În această situaţie, se va întocmi un proces verbal de constatare şi va fi emisă o somaţie  care va fi lipită pe caroseria autovehiculului prin care autorităţile solicită eliberarea locului în termen de 10 zile.

Dacă proprietarul nu va da curs somaţiei, acesta va primi o amendă care variază între 1.000 şi 2.000 de lei. În cazul în care maşina nu va fi revendicată de niciun proprietar, aceasta va fi vândută de către autorităţi. De asemenea, de acest tip de serviciu se va ocupa o firmă privată care va fi desemnată în cadrul unei licitaţii publice.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite