Primăria Sectorului 1 a atribuit contracte pentru serviciile de pază fără licitaţie. Motivaţia: „extrema urgenţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos
Foto Inquam Photos

Primăria Sectorului 1 a atribuit contractele pentru servicii de pază la sediile unităţilor subordonate primăriei de sector şi la unităţile de învăţământ, sanitare şi pieţele agroalimentare din sector fără a publica procedura de negociere. Justificarea a fost „extrema urgenţă şi evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”.

În Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), despre contracte au fost publicate detalii la începutul lunii iunie. La 1 iunie, Primăria Sectorului 1 anunţa atribuirea contractului pentru „Servicii de pază la sediile Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti , la sediul Centrului Militar sector 1, la sediile Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor şi Stare Civilă Sector 1, la sediul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Sector, la sediile Unităţilor de Învăţământ , Unităţi Sanitare şi Pieţe Agroalimentare”, în valoare de 5.106.087 RON, scrie „Gândul”.

Conform SEAP, durata contractului este de 4 luni, acesta fiind atribuit firmei Pols Security SRL, despre care presa scria în trecut că este condusă de Paul Olteanu, fost consilier local PNL, în timpul mandatului fostului primar PNL Andrei Chiliman. 

„În paralel cu prezenta procedură s-a demarat lucrul la procedura de licitaţie deschisă privind achiziţia de Servicii de paza la sediile Sectorului 1, la sediul Centrului Militar sector 1, la sediile Directiei de Evidenta a Persoanelor si Stare Civila Sector 1, la sediul Directiei de Impozite si Taxe Locale Sector, la sediile Unitatilor de Invatamant, Unitati sanitare si Pieţe”, se precizează în anunţul de pe SEAP.

În trecut, consilierii USR acuzau firma că lua prea mulţi bani pentru serviciile de pază ale Primăriei Sectorului 1.  „Există şi o firmă de pază, Pols Security, acolo, care costă primăria 14.000 de euro pe lună. Este nevoie de pază, dar nu la aceste preţuri”, declara, în urmă cu cinci ani, consiliera USR, Dorina Bănişor. 

Primăria Sectorului 1 motivează decizia de a atribui contractele fără licitaţie printr-o „extremă urgenţă determinată de evenimente care nu puteau fi prevăzute de către autoritatea contractantă şi în conformitate cu condiţiile stricte prevăzute de directivă”.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite