Consultare publică pe tema centurii Capitalei, convocată de PNL Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

PNL Bucureşti vrea o consultare publică pe tema centurii Capitalei, la care să participe, pe lângă „toate forţele politice, societatea civilă, primarul Capitalei, reprezentanţii Guvernului şi comisarul european Corina Creţu”. Consultarea va avea loc pe 15 noiembrie la Parlament.

„În contradicţie cu campania Primarului general: Bucureştiul pomenilor, prin intermediul căreia, cu tot felul de soluţii şi pseudo-soluţii, încearcă să cumpere bunăvoinţa bucureştenilor, cu tot felul de vouchere, de cadouri, de spectacole, cu tot felul de idei care mai de care mai populiste, PNL Bucureşti vine cu un proiect foarte serios, cu 7 priorităţi majore care să ajute cu adevărat la Deblocarea Bucureştiului”, se arată într-un comunicat de presă. 

Potrivit sursei citate, priorităţile sunt „finalizarea Centurii care cade în sarcina Executivului şi trebuie pusă mai multă presiune pe Guvern să ia în serios acest proiect; finalizarea lucrărilor la metroul din Drumul Taberei, care pare deja o poveste fără sfârşit; a treia prioritate este finalizarea lucrărilor de infrastructură: inelul principal, inelul median, dar şi acele lucrări tergiversate, dar care sunt absolut necesare, precum: Pasajul Ciurel, Prelungirea Ghencea, Prelungirea Fabrica de Glucoză. A patra prioritate este finalizarea proiectului de management al traficului şi extinderea sistemului de semaforizare inteligentă la toate intersecţiile din Bucureşti. A cincea: modernizarea RATB (STB). Sigur că s-a făcut un pas, dar nu este suficient. Avem nevoie de tramvaie noi,  de mijloace de transport ecologice. Avem nevoie ca RATB (STB) să aibă la dispoziţie mijloace de transport cu adevărat moderne şi atractive pentru bucureşteni. A şasea  prioritate este construirea de parcări gratuite la intrarea în oraş. Şi, nu în ultimul rând, încurajarea transportului alternativ în Bucureşti, prin construirea de piste de biciclete, care să îşi dovedească utilitatea, fără să încurce traficul”. 

„În acest fel vom reduce poluarea, vom promova sănătatea şi vom decongestiona traficul”, arată Cristian Buşoi. 

„În acest moment avem o serie de monologuri pe infrastructură. Convingerea noastră este ca avem nevoie de dialog, pentru ca proiectele majore de infrastructură nu se realizează într-un mandat şi au nevoie de sprijinul unanim al tuturor forţelor politice. Scopul consultării este să prezentam public stadiul actualului proiect de Centură a Capitalei şi un grafic de aprobare a finanţării, de finalizare a procedurilor de achiziţie şi a lucrărilor de construcţie. Odată stabilite aceste lucruri chemăm toate forţele politice din Consiliul General al Primăriei Capitalei să susţină necondiţionat acest proiect în interesul bucureştenilor”, a declarat Alexandru Nazare prim-vicepreşedinte PNL Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite