În noaptea de Crăciun, nordul Capitalei a devenit cel mai poluat loc de pe Pământ. Indicele nivelului de poluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ONG-ul Agent Green anunţă că în noaptea de Crăciun nordul Capitalei a devenit cel mai poluat loc de pe Pământ. Totodată şi alte website-uri care monitorizeaza calitatea aerului  arată depăşiri enorme ale poluării.

”În noaptea de Crăciun, cel mai probabil din cauza arderilor de deşeuri şi a încălzirii ineficiente, Nordul Bucureştiului a devenit cel mai poluat loc de pe Pământ dacă este comparat cu media poluării din 2019 din Bangladesh, cea mai poluată ţara din lume care a avut în 2019 un Indice de Calitate a Aerului de 165 iar Otopeni a atins noaptea trecută nivelul de 173. PM 2.5 a ajuns la 97.2 µg/m3 În Otopeni”, a anunţat Agent Green, pe pagina sa de Facebook.

Imagine indisponibilă

”La Ministerul Mediului se sărbatoreşte preluarea ştafetei de catre un alt ministru, iar pe pagina Gărzii Naţionale de Mediu este sărbatoare deşi suntem în infringement din cauza poluării din Bucureşti şi din alte oraşe mari” transmite Agent Green.

De altfel, toate website-urile care monitorizeaza calitatea aerului aerlive.ro, airly.org, iqair.com  arată depăşiri enorme ale poluării care au început în jurul orelor 21.00 în data de 24.12.2020 şi au crescut în urmatoarele ore din noapte.

Nivelurile PM2.5 pot cauza chiar moartea celor cu probleme pulmonare sau cardiovasculare si urmari pe termen lung conform Agenţiei pentru Protectia Mediului din SUA.

Iar în Europa, conform Directivei Air Quality valoarea maximă pentru PM 2.5 ar trebui să fie 25µg/m3 comparat cu nivelul de 100 µg/m3 atins aseară, deci poluare de 400%.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite