Vlad Batrîncea: Unionismul este o provocare pentru securitatea statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Ideea unirii nu este doar o provocare pentru majoritatea populaţiei, dar este şi o provocare pentru securitatea statului, a declarat deputatul socialist Vlad Batrîncea în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova, transmite IPN.

Potrivit lui Batrîncea, ideea unirii constituie un pericol asupra statului de drept, o provocare pentru securitatea statului şi pentru majoritatea populaţiei. „Când o minoritate radicală agresivă provoacă întreaga societate, impune deschis întregii societăţi propria agendă, fără îndoială acest lucru provoacă îngrijorarea oamenilor şi tensiuni în societate”, spune Vlad Batrîncea.

Deputatul consideră că actuala putere legitimizează acţiuni ale unioniştilor. „La noi puterea ce spune? Puterea spune că aceasta reprezintă libertate de exprimare. Despre ce libertate poate fi vorba atunci când se încalcă normele de bază ale legislaţiei?”, se întreabă deputatul socialist. În opinia lui, liderul democraţilor, Vladimir Plahotniuc, se joacă acum cu unioniştii. „Fără Partidul Democrat nimeni nu le-ar fi deschis unioniştilor instituţiile de învăţământ”, a afirmat socialistul. Vlad Batrîncea spune că asemenea inacţiune din partea puterii ar putea duce la o criză.

Deputatul consideră că în ziua de 25 martie, când va fi organizată acţiunea din Piaţa Marii Adunări Naţionale, unioniştii nu vor putea scoate multă lume la manifestaţie pentru că o masă mare de oameni poate fi scoasă atunci când este vorba despre o idee populară. Totodată, deputatul susţine că socialiştii vor urmări cum se vor desfăşura evenimentele şi dacă va fi necesar, după aceasta, va fi organizat un „front naţional”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite