VIDEO Manifestanţii lui Şor, răsplătiţi cu pâine şi hrişcă pentru a zădărnici protestul opoziţiei. Cum s-au înghesuit oamenii la produse alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de oameni au venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale duminică, 26 august, la îndemnul primarului de Orhei, Ilan Şor, care avea intenţia să zădărnicească protestul opoziţiei proeuropene, organizat la fel în centrul Capitalei. Aceştia au venit la Chişinău din diferite regiunie ale ţării, iar mulţi dintre ei nici nu ştiau că au fost folosiţi în scopuri politice, crezând că vin la mâncare, băutură şi concert.

Manifestanţii primarului de Orhei au primit în dar pâine, pachete cu diverse produse alimentare, au fost hrăniţi cu hrişcă caldă şi au avut parte de muzică live, pe lângă discursuri politice contra opoziţiei proeuropene. Atunci când aceştia au părăsit PMAN, au fost huiduiţi şi acuzaţi de către protestatarii opoziţiei că s-au vândut pentru pâine.

Din imaginile video suprinse de unele instituţii de presă de la Chişinău se vede cum oamenii, majoritatea vârstnici, s-au îmbulzit să primească o pâine şi nişte hrişcă de la Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare în dosarul fraudelor de la Banca de Economii.

Mii de oameni s-au adunat duminică, 26 august, la un nou protest al opoziţiei de dreapta faţă de guvernarea de la Chişinău. Manifestaţia a început la ora 14.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN). Evenimentul a demarat cu provocări. Partidul „Şor”, condus de primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la 7 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare de la BEM, a zădărnicit protestul opoziţiei şi a adus în PMAN corturi, grătare şi muzică, fără a avea o autorizaţie de la Primărie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite