Valeriu Munteanu: Prin votul din Chişinău, cetăţenii au spus că nu trebuie să cedăm Capitala nici lui Dodon, nici lui Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Partidului Liberal Valeriu Munteanu susţine că turul întâi al alegerilor locale din Chişinău a fost extrem de politic, iar turul doi a fost extrem de geopolitic.

 „Oamenii din Chişinău, care rămân a fi vârful de lance al democraţiei din Republica Moldova pentru mergerea noastră mai departe către Uniunea Europeană, inclusiv prin acest vot, au spus că suntem europeni, că trebuie să mergem către UE, că nu trebuie să cedăm Capitala nici lui Dodon, nici lui Plahotniuc”, a afirmat Valeriu Munteanu.

Despre alegerile din Bălţi, vicepreşedintele PL spune că vorbitorii de limbă rusă s-au pătruns de ideea că Partidul Socialiştilor nu sunt autonomi în deciziile lor.

Iurie Ţap, deputat liberal-democrat, consideră că acum Andrei Năstase, primarul ales al municipiului Chişinău, are nu doar răspunderea personală, dar şi a partidului pe care îl reprezintă – Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, precum şi a Partidului Acţiune şi Solidaritate şi a Partidului Liberal Democrat, cu care a făcut alianţă în aceste alegeri.

„Eu cred că Andrei Năstase o să demonstreze că a venit să lucreze pentru oraş şi o să lucreze cu toate fracţiunile, cu toate formaţiunile, inclusiv cu puterea centrală”, a afirmat Iurie Ţap.

Vladimir Ţurcan, deputat al Partidului Socialiştilor, este de părere că alegerile locale se deosebesc esenţial de cele parlamentare. Parlamentarul menţionează că a constatat cu regret că drept urmare a alegerilor locale au avut de pierdut atât chişinăuienii, cât şi bălţenii.

Potrivit lui, primarii aleşi nu vor reuşi, dar nici nu doresc să facă nimic în funcţie.

„În viziunea dumnealor, ei se văd deja în campania electorală parlamentară. Problemele cetăţenilor cum sunt aşa şi vor rămâne. Primarii aleşi la Chişinău şi Bălţi, cu regret, nu au experienţă de administrare a gospodăriilor mari cum sunt aceste oraşe”, a menţionat politicianul. În opinia socialistului, aceştia nu au echipele necesare şi nici viziuni concrete de administrare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite