Socialiştii cer pază de stat pentru membrii familiei Maiei Sandu: Suntem îngrijoraţi de securitatea familiei preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Deputatul PSRM Bogdan Ţîrdea a comunicat vineri, 28 mai, că a solicitat Procuraturii şi Serviciului de Informaţii şi Securitate să investigheze cazul privind urmărirea membrilor familiei Maiei Sandu, după ce preşedintele ţării s-a plâns că familia sa este filată de poliţişti. Deputatul a subliniat că Socialiştii sunt îngrijoraţi de securitatea familiei şefului statului.

Bogdan Ţîrdea a solicitat SIS să informeze opinia publică „cine şi când a urmărit familia Maiei Sandu, care din membrii familiei preşedintelui este supus riscului, care este scopul urmăririi”.

„Procuratura să se autosesizeze şi să pornească investigaţia cu pedepsirea celor vinovaţi, inclusiv pedepsirea penală. SPPS să ofere imediat membrilor familiei Maiei Sandu protecţie şi pază de stat. Lucrurile trebuie privite într-un context mai larg - al tentativei de otrăvire cu mercur a Maiei Sandu, despre care s-a aflat de la ea la 23 februarie 2019 în timpul alegerilor parlamentare. Nici pe acest caz, organele de resort nu s-au expus. Îi rog cu tot respectul să ne ofere un răspuns şi la acest subiect de importanţă vitală”, a declarat Bogdan Ţîrdea într-un brifieng de presă.

Amintim că Maia Sandu a declarat într-o emisiune la TV8 că membrii familiei sale sunt urmăriţi timp de câteva săptămâni de către angajaţii MAI, la iniţiativa ministrului Pavel Voicu şi a lui Igor Dodon. Cu toate acestea, Maia Sandu a spus că nu va depune o plângere la organele competente, ci va chema oamenii la vot pentru alegerile din 11 iulie.

Atât Igor Dodon, cât şi Pavel Voicu au respins acuzaţiile. Dodon a declarat că şefa statului încearcă să se victimizeze, în contextul campaniei electorale pentru parlamentarele din 11 iulie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite