Prim-ministrul susţine că revendicările Platformei „DA” sunt în derulare: „Am senzaţia că au făcut copy/paste”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Valeriu Streleţ susţine că nu va urma o demisie în lanţ a conducerii statului aşa cum revendică Platforma „DA”, iar anticipatele sunt cel mai prost scenariu posibil care poate exista.

Invitat la emisiunea „În Profunzime” a postului Pro TV Chişinău, Valeriu Streleţ a declarat că revendicările organizatorilor protestelor din PMAN sunt acum mai constructive după ce au cerut demisia întregii structuri a conducerii şi au anunţat grevă generală. „Am propus că suntem gata să discutăm tot ce doriţi, în afară de demisia Guvernului, pentru că nu am dreptul moral s-o fac, pentru că abia am început lucrul”, a precizat prim-ministrul.

Şeful Executivului a mai afirmat că este necesară o platformă de discuţii continue şi o foaie de parcurs în negocierile cu organizatorii protestelor. „Noi vom formula repetat o asemenea ofertă, vom chema la un dialog despre care sunt paşii ca să nu aruncăm ţara în colaps. Cei care astăzi animează această furtună, s-ar putea peste 6-7 luni să-şi muşte coatele. Anticipatele sunt cel mai prost scenariu posibil care poate exista. Ar fi un act de suicid public”, a declarat Valeriu Streleţ.

Prim-ministrul a dat asigurări că iniţiativele enunţate de Platforma „DA” sunt în plină derulare, fiind prevăzute în programul de guvernare al AIE-3. „Am senzaţia că au făcut copy/paste”, a menţionat Streleţ.

Potrivit şefului Executivului, o demisie în lanţ a structurii conducerii statului nu va urma aşa cum cer protestatarii.

Protestele organizate de Platforma „DA” în Piaţa Marii Adunări Naţionale continuă şi astăzi, numărul corturilor instalate fiind în continuă creştere. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite