Politologul Dionis Cenuşă, despre respingerea propunerii Partidului „Şor” de audiere a premierului în problema gazelor: PAS ştie că Guvernul nu are răspuns la întrebări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dionis Cenuşa FOTO IPN
Dionis Cenuşa FOTO IPN

Politologul Dionis Cenuşă critică dur respingerea de către PAS a propunerii Partidului „Şor” de audiere a premierului Natalia Gavriliţă în problema gazelor. Potrivit lui, majoritatea PAS ştie că Guvernul nu are răspuns la întrebările legate de negocierile pe marginea achiziţiei de gaze, subiect care a fost trecut cu vederea de guvernare, deşi trebuia să fie în lista priorităţilor.

„Vreau să văd cum argumentează majoritatea PAS faptul că protejează premierul în condiţiile în care ţara se mişcă în direcţia unei crize energetice. De fapt, noi deja suntem în criză energetică, dar majoritatea PAS se pare că vrea să ignore realitatea, pentru a apăra imaginea guvernării. Negocierile la cel mai înalt nivel trebuiau să înceapă deja de pe 7 august, îndată după investirea noului guvern. Dar acest lucru nu s-a întâmplat şi nici nu s-a vrut să se întâmple”, a scris Cenuşă. 

Comentatorul politic a mai adăugat că în programul de guvernare trebuia să fie evidenţiat subiectul securităţii energetice, însă guvernarea PAS l-a ignorat. 

„Fără gândire strategică, această guvernare riscă să comită greşeli în mod repetat. Este interesant că în materie de integrare europeană, guvernarea gândeşte mai departe decât mandatul său de patru ani. Iată în alte domenii, viziunea este de scurtă durată, cu improvizări şi comunicare publică mai degrabă incoerentă”, a punctat Cenuşă. 

Amintim că fracţiunea Partidului „ŞOR” a cerut audierea în Parlament a prim-ministrului Natalia Gavriliţă, însă propunerea a fost respinsă de către majoritatea PAS.

„Din păcate, majoritatea parlamentară a procedat ca de obicei, iar în acest fel, a sfidat nu doar Partidul „ŞOR”, nu doar opoziţia parlamentară, dar şi întreaga societate. Nu vrem să credem că guvernării chiar atât de mult nu-i pasă de oameni şi de scumpirile din ultima vreme, care îi afectează din ce în ce mai mult. În aceste câteva luni de când PAS a preluat guvernarea, toate problemele care au lovit ţara nu doar că au rămas nerezolvate, dar s-au agravat din cauza lipsei acţiunilor prompte”, a declarat deputatul Partidului „ŞOR”, Marina Tauber, în cadrul unui briefing de presă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite