PLDM nu vrea să schimbe oamenii de la guvernare, ci sistemul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republica Moldova se confruntă cu o gravă criză de sistem. Potrivit PLDM nu persoanele de la guvernare ar fi problema Republicii Moldova. Din aceste considerente, demisia guvernării şi organizarea alegerilor anticipate nu ar reprezinta o soluţie, consideră deputatul PLDM Vadim Pistrinciuc.

Poziţia a fost exprimată în cadrul dezbaterii: „Comunicarea politică în perioade de criză: între interesul public şi interesul politic îngust”, desfăşurată de Agenţia de presă IPN în co-producţie cu Radio Moldova.

Vadim Pistrinciuc a menţionat că odată cu lansarea protestelor din PMAN, guvernarea a intrat într-un proces politic mai activ, fiind activizate nişte procese interne care să ofere rezultate. „După evenimentele ce au loc, lucrurile nu pot rămâne la fel. Putem discuta foarte mult revendicările. Nu văd neapărat o chestie rea în faptul că ar putea apărea anumite puteri politice. Alegerile anticipate nu sunt  o soluţie la situaţia existentă. Ni s-a spus să plecăm. De ce să plecăm? În ultimii ani de vreo 6 ori ne-am reconfirmat mandatul. Ei au dreptul să solicite alegeri anticipate, iar noi avem dreptul să le discutăm din punctul de vedere al utilităţii sociale, avem dreptul să ne gândim la asta. Cred că astfel de acţiuni trebuie să aibă rezultate, dar nu e neapărat să aibă un rezultat radical”, a subliniat politicianul.

Vadim Pistriunciuc consideră că problemele cronice nu ţin de persoane, dar de sistem. „S-au schimbat guverne, dar sistemele au rămas aceleaşi. Politicienii trebuie să schimbe aceste sisteme, dar impulsul trebuie să vină de la societatea civilă. Subiectul alegerilor anticipate nu se înscrie în logica modificării sistemelor”, a conchis deputatul.

La dezbatere au participat, de asemenea, Dumitru Diacov, deputat PDM; Igor Boţan, director executiv ADEPT, membru al Platformei civice „Demnitate şi Adevăr” şi expertul Victor Juc, vicedirector al Institutului de Cercetări Juridice şi Politice al AŞM.

Dezbaterea cu tema: „Comunicarea politică în perioade de criză: între interesul public şi interesul politic îngust” este a 41-a ediţie din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice” desfăşurat cu susţinerea Fundaţiei Hanns Seidel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite