Platforma DA a acceptat invitaţia Maiei Sandu de a merge la consultări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Platforma DA va merge astăzi la consultări cu preşedintele Maia Sandu pentru a discuta plecarea lui Ion Chicu şi altor miniştri din domeniile strategice. Anunţul a fost făcut de Alexandru Slusari, vicepreşedinte al Platformei, transmite IPN.

„După ce timp de jumătate de an am întreprins eforturi enorme de a demite acest guvern-catastrofă, nu prea înţeleg încercările de a-l impune pe Chicu şi compania sa să rămână în funcţii”, a scris deputatul pe Facebook.

Într-un comunicat de presă al Preşedinţiei emis joi, Maia Sandu a invitat, începând cu ziua de astăzi, 28 decembrie, fracţiunile parlamentare la consultări. Tot joi, Maia Sandu a avut o întâlnire cu prim-ministrul în exerciţiu, Ion Chicu, care a anunţat că, împreună cu câţiva miniştri, va asigura interimatul funcţiilor doar până la 31 decembrie. Potrivit preşedintelui, demisia Guvernului a fost un pas necesar pentru dizolvarea Parlamentului şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate.

Ex-preşedintele ţării şi eventualul lider al Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a invitat şi el în repetate rânduri oponenţii politici la dialog. Acesta a declarat, în cadrul emisiunii sale săptămânale de vinerea trecuta, că lipsa unui dialog poate duce la un blocaj total în ţară. În opinia lui, un astfel de comportament va muta protestele de la Guvern şi Parlament în faţa instituţiei prezidenţiale.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, după anunţul privind demisia Guvernului, a menţionat într-o declaraţie că îşi reiterează poziţia asupra necesităţii dizolvării actualului Parlament, precum şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. „Platforma parlamentară „Pentru Moldova” reiterează apelul către toate forţele politice şi deputaţii responsabili să se aşeze la masa de discuţii pentru a identifica cele mai bune soluţii în vederea asigurării administrării eficiente a ţării în această perioadă complicată şi pentru a asigura organizarea unor alegeri libere şi corecte”, se arată în document.

Legislaţia în vigoare a Republicii Moldova nu stabileşte obligativitatea primului ministru şi a membrilor cabinetului de miniştri de a exercita interimatul după demisia Guvernului până la învestirea unui nou guvern.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite