Partidul „ŞOR” îndeamnă lumea să iasă în stradă, pe 16 aprilie, în toate oraşele din R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Sor
Ilan Sor

Noi manifestaţii au avut loc, simultan, în mai multe localităţi din ţară, organizate la iniţiativa membrilor şi simpatizanţilor Partidului „ŞOR”. Sătui de scumpirile în lanţ, de promisiunile goale ale guvernării PAS şi de susţinerea zero din partea statului, oamenii au anunţat că vor ieşi din nou în stradă, sâmbătă, 16 aprilie, în toate oraşele din Republica Moldova, în cadrul unui nou protest organizat de formaţiunea lui Ilan Şor.

Oamenii din toate colţurile ţării au spus într-un glas că guvernarea vremurilor bune a adus vremuri scumpe, cărora nu le mai pot face faţă.

„De când au venit PAS şi Maia Sandu la putere, moldovenii trăiesc din ce în ce mai greu. Totul se scumpeşte, oamenii nu mai au bani de mâncare, de medicamente, de facturile de întreţinere, care sunt mai mari decât veniturile pe care le avem. Faptul că a permis să se scumpească pâinea, demonstrează că actuala guvernare este incompetentă”, a spus un participat al protestului din Anenii Noi.

De asemenea, oamenii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că statul nu-i susţine, că ajutorul de Paşte a fost tăiat şi că propunerea Partidului „ŞOR” de a le acorda cetăţenilor un ajutor unic de 10 mii de lei a fost respinsă de guvernarea PAS, deşi pentru aceasta au semnat peste 200 de mii de cetăţeni.

„După scumpirea gazului, treptat, în avalanşă s-au scumpit produsele alimentare, serviciile, transportul, benzina şi motorina, creditele s-au scumpit, inflaţia este în continuă creştere. Singurul sprijin, şi acela mic şi discriminatoriu, a fost acordarea compensaţiilor pentru consumul de gaze. Însă a venit primăvara, compensaţiile au fost anulate, iar curentul s-a scumpit. Oamenii sunt plini de datorii, stau cu facturile neplătite şi cu frica de a nu fi deconectaţi. Ajutorul de 10 mii lei ar fi fost un mare sprijin, care i-ar fi ajutat pe oameni să facă faţă mai uşor crizelor şi facturilor mari”, a spus o femeie din Teleneşti. 

Iar primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a afirmat următoarele:

„Schimbările în bine, în Republica Moldova, au început de la Orhei. Cu toate acestea, şi nouă ne este greu să facem faţă facturilor uriaşe pe care le primim din cauza incompetenţei actualei guvernări, care nu face decât să ia credite şi să ne îndatoreze. Partidul PAS ne-a dus de nas!”. 

Prin urmare, reprezentanţii Partidului „ŞOR”, i-au îndemnat pe toţi locuitorii ţării să iasă, în 16 aprilie, în număr cât mai mare, la un nou protest în care să spună adio incompetenţei, ipocriziei, fărădelegilor şi pentru a pune temelia unui nou început, fără crize, sărăcie şi scumpiri! Proteste vor avea loc la Chişinău, Bălţi, Orhei şi în alte centre raionale din ţară. 

„Vrem ca în 16 aprilie, Piaţa Independenţei de la Bălţi să fie plină. Protestele pe care le organizează Partidului „ŞOR” nu sunt manifestaţii politice, ci au scopul de a schimba în bine viaţa cetăţenilor, a copiilor voştri. Haideţi să salvăm Moldova! Noi nu luptăm pentru putere, noi nu putem rămâne indiferenţi faţă de incompetenţa actualei guvernări, care ia decizii împotriva poporului nostru”, a declarat Marina Tauber.

„Vom continua să protestăm până când ne vom atinge scopul. Iar scopul nostru este de a o face pe actuala guvernare să conştientizeze că acţiunile sale sunt un genocid împotriva poporului. Jos guvernarea!”, a declarat preşedintele raionului Orhei, Dinu Ţurcanu.

„Dacă vom fi mulţi la protestul din 16 aprilie, avem şanse mai mari să fim auziţi. Nu mai putem trăi astfel, ne-au adăugat câţiva bănuţi la pensie, în timp ce facturile cresc de la o lună la alta. Dacă vom fi uniţi, avem şanse să obţinem ceea merităm – o viaţă mai bună!”, a spus o participantă a flash-mob-ului de la Edineţ.

Totodată, deputatul Partidului „ŞOR”, Vadim Fotescu, care a participat la protestul de la Taraclia, şi-a exprimat speranţa că, după protestul din 16 aprilie, guvernarea va conştientiza că trebuie să plece.   

În context, liderul Partidului „ŞOR”, Ilan Şor, a precizat că la protestul din 16 aprilie sunt aşteptaţi toţi cei care vor să lupte împotriva sărăciei şi a incompetenţei regimului de guvernare, indiferent de opţiunile lor politice, indiferent pentru cine au votat până acum.

„Oamenii trebuie să înţeleagă faptul că acesta nu este protestul lui Ilan Şor sau al Partidului „ŞOR”, ci este protestul oamenilor nemulţumiţi de situaţia din ţară. Noi avem încredere în forţele proprii şi ştim că vom câştiga la următoarele alegeri. Noi doar încercăm să le oferim oamenilor platforma de a-şi exprima nemulţumirile şi doleanţele. Oamenii ne-au cerut asta, iar noi ne supunem voinţei poporului. Aşa cum a făcut-o până acum, noi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a-i proteja pe oameni de abuzurile şi ilegalităţile acestei guvernări. Cu cât vom ieşi mai mulţi, cu atât vocea noastră va fi auzită mai bine”, a conchis Ilan Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite