Partidele extraparlamentare nu au nicio şansă la alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stampila vot - alegeri FOTO Mediafax

Nicolae Chirtoacă, preşedintele partidului „Forţa poporului” şi Mihai Petrache, preşedintele mişcării „Uniunea centristă” spun că partidele extraparlamentare au puţine şanse să adune destule voturi la campania electorală din noiembrie, transmite IPN.

Nicolae Chirtoacă presupune că partidele care au un buget consistent vor atrage alegătorii de partea lor cu produse alimentare de primă necesitate, iar oamenii se vor lăsa cumpăraţi. „Alegătorul nostru nu are rezistenţă, nu este călit, este corupt moral şi spiritual. Nu avem o societate care să se opună fenomenului de cumpărarea a voturilor”, spune Chirtoacă.

Liderul Partidului Forţa Poporului susţine că un rol important poate juca aşa-numitul vot protestatar. “Există un segment din alegători care vor să voteze pentru partidele care sunt pentru integrarea europeană, însă sunt dezamăgiţi de prestaţia celor din coaliţia de guvernare. Astfel, acest segment va căuta alte formaţiuni politice de dreapta pentru a le da votul lor”, a conchis politicianul.

Mihai Petrache crede că partidele extraparlamentare nu au nicio şansă să impresioneze alegătorii, iar „campania electorală din această toamnă va fi una plină de abuzuri, coruperi ale alegătorilor şi constrângeri”. Partidul “Forţa Poporului” şi Mişcarea “Uniunea Centristă” vor participa la scrutinul electoral din 30 noiembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite