Parlamentul a adoptat Declaraţia în susţinerea procesului de integrare europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Declaraţia a fost adoptată în şedinţa de astăzi a Parlamentului FOTO: Arhivă
Declaraţia a fost adoptată în şedinţa de astăzi a Parlamentului FOTO: Arhivă

Deputaţii au votat în şedinţa de joi, 14 noiembrie, Declaraţia în susţinerea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, conform căreia semnarea Acordului de Asociere cu UE şi ulterioara sa implementare reprezintă baza legală a relaţiilor dintre Moldova şi UE şi constituie un eveniment istoric pentru parcursul european al ţării.

Parlamentul s-a angajat să susţină plenar Guvernul în vederea îndeplinirii procedurilor indispensabile pentru parafarea, semnarea şi punerea în aplicare a Acordului de Asociere cu UE. Guvernul va întreprinde toate eforturile necesare pentru a semna şi ratifica acordul până la sfârşitul mandatului actualei legislaturi.

În declaraţie se menţionează că vor fi menţinute bunele relaţii cu România, Ucraina, Federaţia Rusă, SUA şi China. De asemenea, se urmăreşte consolidarea relaţiilor cu Parlamentul UE, prin realizarea reuniunilor tematice, cu alte instituţii europene şi cu parlamentele statelor-membre ale UE.

La Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, care va avea loc pe 28-29 noiembrie, Republica Moldova urmează să parafeze Acordul de Asociere cu UE. Semnarea Acordului este preconizată pentru prima jumătate a anului viitor, iar ratificarea lui până la sfârşitul anului 2014.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite