Marina Tauber nu cedează. Va candida la anul la alegerile locale din Bălţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber
Marina Tauber

Marina Tauber spune că nu cedează până nu obţine funcţia de primar de Bălţi şi spune că are tot sprijinul locuitorilor municipiului în acest sens. Vicepreşedintele partidului politic Şor spune că formaţiunea va contesta la CEDO excluderea sa din cursa electorală, notează IPN.

Dacă Înalta Instanţă va oferi un verdict pe acest caz mai târziu de data alegerilor locale din 2023, Marina Tauber spune că va candida repetat pentru şefia municipalităţii. Tauber acuză guvernarea că ar face tot posibilul pentru a scoate formaţiunea lui Ilan Şor în afara legii.

Marina Tauber spune că epopeea alegerilor locale din Bălţi n-a luat sfârşit, iar CEDO va fi instanţa supremă care va demonstra abuzurile comise de guvernare prin excluderea sa din cursă. Tauber spune că va deveni primar de Bălţi fie în urma deciziei CEDO, fie câştigând repetat în timpul alegerilor locale din 2023.

„Cred că voi ajunge primar mai repede de anul 2023. Mergem pe calea Curţii Europene, noi am spus că vom lupta în continuare şi suntem siguri că vom câştiga la CEDO. Suntem siguri că dreptatea va fi de partea noastră. Aşa cum am fost aleasă în calitate de primar, aşa va fi, pentru că aşa vor oamenii. Suntem în procedura de pregătire a actelor pentru CEDO şi acolo vor fi surprize. Dacă procedura la CEDO va dura, voi candida la alegerile de la anul. Nu văd cum nu aş putea fi admisă în cursă, dacă vorbim strict juridic. Ceea ce s-a întâmplat a fost un act politic, un act de isterie şi de panică din partea PAS, care a înţeles că noi câştigăm detaşat, şi urma să le arătăm oamenilor ce înseamnă cu adevărat administrare”, a spus Marina Tauber în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Tauber mai spune că în ultima perioadă se intensifică acţiunile guvernării prin care se încearcă reducerea la tăcere a Partidului politic Şor prin scoaterea formaţiunii în afara legii. Potrivit ei, astfel de acţiuni trădează o frică a guvernării de concurenţă, în condiţiile în care sondajele arată o creştere continuă a Partidului Şor.

„Ei se tem de Partidul politic Şor. Suntem unicul partid care, la moment, este în creştere. Noi înţelegem că suntem următorul partid care va veni la guvernare. Noi astăzi suntem apreciaţi de peste 20% din populaţie şi asta nu-i puţin. PAS a ajuns la putere şi nu ştie ce să facă cu această putere, nu poate administra ţara, nu poate dialoga cu opoziţia. Ei trebuie să plece şi să nu se mai preocupe atât de Partidul politic Şor. De dimineaţă până noaptea, cei de la PAS şi Maia Sandu nu se ocupă de guvernare, ci de Ilan Şor şi de Partidul Şor. Şi asta s-a văzut şi în timpul alegerilor din Bălţi”, a spus Marina Tauber.

Marina Tauber a fost exclusă din cursa electorală pentru Primăria din Bălţi în decembrie 2021, după ce a câştigat primul tur de scrutin. Decizia instanţei de judecată a venit după ce Comisia Electorală Centrală a constatat nereguli în finanţarea campaniei electorale a candidatului Partidului Şor. Instituţia electorală a constatat utilizarea fondurilor nedeclarate în mărime de cel puţin 34 de mii de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite