Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ion Chicu. Prim-ministrul a anunţat că va asigura interimatul funcţiei până pe 31 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu si Ion Chicu

Noul preşedinte al R. Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu premierul în exerciţiu, Ion Chicu. Prim-ministrul, care şi-a anunţat miercuri demisia, a informat-o pe Maia Sandu că el va asigura interimatul funcţiei doar până pe 31 decembrie curent.

„Tot până la 31 decembrie 2020, interimatul funcţiei de Ministru al Sănătaţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministru al Finanţelor şi Ministru al Economiei şi Infrastructurii, va fi asigurat de miniştrii actuali, respectiv Doamna Viorica Dumbrăveanu, Domnul Serghei Puşcuţa şi Domnul Anatol Usatîi. Ceilalţi colegi miniştri vor continua activitatea mai departe”, a informat Ion Chicu.

Ion Chicu i-a spus Maiei Sandu că Bugetul Public Naţional la sfărşit de an va fi executat la venituri cu un surplus de circa 1,2 miliarde de lei lei faţă de planul stabilit pentru 2020 (în principal, din contul surplusului la Bugetul de Stat). 

„Deficitul bugetar va fi semnificativ mai mic decît cel planificat - circa 5,5% din PIB (planificat 8%). Pînă la sfărşitul anului nici o dispoziţie de plată prezentată în Trezoreria de Stat nu va rămîne nefinanţată. Pe conturile Bugetului de Stat va rămîne un sold de circa 2,5 mlrd.lei, mijloace suficiente pentru finanţarea cheltuielilor bugetare (salarii, pensii, etc) pe parcursul lunii ianuarie”, a scris Ion Chicu într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Chicu, instituţiile medicale din ţară sunt aprovizionate cu medicamente, echipamente medicale, materiale de protecţie si alte consumabile, necesare pentru tratamentul persoanelor infectate cu COVID19.

„Contractul pentru aprovizionarea cu gaze naturale a Republicii Moldova în anul 2021 va fi extins în următoarele zile, iar preţul orientativ în primul trimestru 2021 va fi de circa 120-122$ pentru o mie de metri cubi”, a mai spus Chicu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite