Iurie Muntean critică guvernarea pentru felul în care gestionează criza energetică: Au delegat la negocieri ministrul Infrastructurii care nu este acceptat nicăieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iurie Muntean
Iurie Muntean

Reprezentantul Partidului Acţiunii Comune – Congresul Civic, ex-deputatul comunist Iurie Muntean, acuză conducerea Republicii Moldova de încăpăţinare şi că ar fi început prea târziu negocierile cu Gazprom. În plus, el susţine că greşeala guvernanţilor ar fi ignorarea aspectelor politice în discuţiile cu Rusia, transmite IPN.

„Ungaria şi Serbia au abordat această problemă încă din vară la modul cel mai serios şi au obţinut contracte de lungă durată, astfel evitând psihoza de la bursă şi toate evoluţiile aferente ei. Noi am început să fim preocupaţi de acest subiect în octombrie, iar în loc ca în acest proces să se implice conducerea ţării, noi asistăm la o activitate şcolară, a fost delegat acest vicepremier al infrastructurii care nu este acceptat nicăieri. Conducerea ţării a avut o şansă foarte importantă să pună acest subiect pe tapet şi să se întâlnească cu preşedintele Rusiei. Dar în loc să plece la Reuniunea CSI, Maia Sandu o trimite pe Gavriliţa. Vă asigur, Gavriliţa nu va fi acceptată pentru negocieri sau comunicări”, a spus Iurie Muntean.

În timpul şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale de acum două zile s-a decis utilizarea păcurii din data de 15 octombrie pentru producerea energiei electrice şi termice, precum şi pregătirea unor măsuri compensatorii pentru consumatorii de gaze, casnici, industriali şi comerciali, în vederea atenuării impactului unei creşteri a preţului gazelor. De asemenea, s-a propus analizarea soluţiilor de economisire a consumului de gaze naturale şi energie electrică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite