Instanţa a prelungit perioada de aflare a lui Dorin Chirtoacă sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul suspendat Dorin Chirtoacă se va mai afla sub control judiciar încă 30 de zile. Decizia a fost luată vineri, 5 ianuarie, de către Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, transmite IPN.

După şedinţă, Dorin Chirtoacă a spus că măsura aplicată de judecător este o acţiune inutilă, lipsită de sens, care se anunţă o dată la 30 de zile şi care contribuie la tergiversarea procesului. Potrivit lui, acest lucru se întâmplă periodic „pentru a insufla oamenilor că Chirtoacă este vinovat”.

De cealaltă parte, procurorul Dumitru Robu a declarat presei că cererile din partea apărării sunt abuzive şi neîntemeiate, cu scopul de a tărăgăna cauza penală. El susţine că măsurile preventive aplicate sunt necesare pentru buna desfăşurare a cauzei penale.

Dorin Chirtoacă este cercetat în dosarul parcărilor cu plată, din 25 mai 2017. Până pe 10 noiembrie s-a aflat sub control judiciar. Edilul este învinuit de corupere pasivă, acceptarea şi primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini şi a grăbi îndeplinirea unei acţiuni. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite