Dodon sprijină reforma Guvernului anunţată de Plahotniuc: Numărul ministerelor trebuie redus, iar aceşti miniştri trebuie demişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Igor Dodon vi Facebook
FOTO Igor Dodon vi Facebook

Igor Dodon a luat act de intenţia Partidului Democrat, condus de oligarhul Vlad Plahotniuc, de a iniţia reforma Guvernului. Şefului statului susţine reducerea numărului de ministere, doar că se arată sceptic faţă de reuşita reformării administraţiei centrale în modul în care au anunţat-o democraţii.

„O reformă a Guvernului este necesară, numărul ministerelor trebuie redus, iar aceşti miniştri trebuie demişi. Ei trebuie demişi chiar şi în afara reformei. Însă am mari dubii că această intenţie anunţată azi de PDM va fi şi înfăptuită. Sau că va fi înfăptuită aşa cum se cuvine. Declaraţiile acestei guvernări trebuie tratate cu mari rezerve. La fel trebuie să tratăm şi iniţiativa anunţată azi. În general, eu consider că trebuie reformat nu doar guvernul, ci întreaga guvernare eurounionistă. Şi spre acest obiectiv vom merge şi de acum încolo”, a menţioanat preşedintele ţării pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Vlad Plahotniuc a anunţat miercuri, 10 mai, că formaţiunea pe care o conduce va oferi tot sprijinul politic necesar pentru ca Guvernul să demareze procesul de reformare a administraţiei centrale. Potrivit democratului, în aşa mod se doreşte evitarea partajării ministerelor pe criterii politice, dar şi eficientizarea funcţionării instituţiilor statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite