Dodon şi-a planificat următoarele vizite peste hotare. Pe 9 mai pleacă la Moscova, în iunie la Sankt-Petersburg, apoi la Minsk

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon anunţă că a acceptat invitaţia preşedintelui rus, Vladimir Putin, de a întreprinde o vizită oficială la Moscova, pe data de 9 mai, cu prilejul ZIlei Victoriei. Totodată, şeful statului a dat curs şi invitaţiilor venite din partea liderilor Belarusului şi Armeniei.

Vizita la Minsk este preconizată pentru luna iulie a acestui an, iar cea de la Erevan pentru a două jumătate a anului.

Dodon a participat vineri, 14 aprilie, la adunarea Înaltului Comitet Economic Euroasiatic. În cadrul evenimentului, şeful statului a avut întrevederi bilaterale cu preşedinţii a cinci state membri a Uniunii Economice Euroasiatice, Rusia, Kazahstan, Armenia, Kârgâstan şi Belarus. Ţările enumerate au luat decizia unanimă de a oferi Republicii Moldova statutul de obervator în Uniunea Economică Euroasiatică. Fapt ce l-a determinat pe Igor Dodon să califice această zi drept una istorică pentru Republica Moldova.

Igor Dodon a avut o nouă întrevedere cu Vladimir Putin, cea de-a treia la număr, dar şi o întrevedere cu liderul Belarusului, Alexandr Lukaşenko, care este prima în acest sens.

„La întrevederea cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, am discutat despre situaţia politică actuală din ţară şi despre relaţiile bilaterale dintre ţările noastre”, a subliniat Dodon pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că va merge pe 9 mai la Moscova, după care la începutul lunii iunie va pleca la un forum economic ce va avea loc la Sankt-Petersburg.

La întrevederea cu Alexandr Lukaşenko, preşedintele ţării a vorbit despre problemele bilaterale dintre cele două state, dar şi perspectivele cooperării Moldovei în Uniunea Economică Euroasiatică.

„Privim Belarusul ca pe unul dintre cei mai importanţi parteneri ai ţării noastre”, a afirmat Dodon.

De menţionat că preşedintele ţării nu a avut nicio întrevedere cu preşedinţii statelor vecine, Klaus Iohannis şi Petro Poroşenko. Asta deşi, anterior afirma că după vizita de la Bruxelles va urma una cu preşedintele Ucrainei sau României.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite