Dodon nu se împăcă cu înfrângerea în alegerile locale. Experţi: Se simte frustrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon se teme să-şi piarda autoritatea politică. FOTO: Adevarul
Igor Dodon se teme să-şi piarda autoritatea politică. FOTO: Adevarul

Liderul PSRM, Igor Dodon, a contestat rezultatul alegerilor în municipiul Chişinău, deoarece nu se poate împăca cu înfrângerea, care ar însemna începutul căderii partidului său.

Concluzia a fost formulată în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”, transmite IPN. Analistul politic, Olga Nicolenco, că comportamentului lui Dodon după alegerile locale poate fi explicat prin frica de a pierde autoritatea politică. 

„Aşteptările socialiştilor au fost cu mult mai mari. La scrutinul parlamentar socialiştii au câştigat mai mult, datorită faptului că Usatîi a fost scos din cursa electorală. La alegerile locale a trebuit să împartă electoratul cu Usatîi. Este clar că pentru Dodon a fost foarte dureros să piardă Primăria capitalei, după ce a investit mijloace financiare foarte mari în campania electorală. Şi nu este exclus că va trebui să dea darea de seamă la Moscova pentru aceasta, iar susţinerea financiară i-ar putea fi diminuată substanţial”, a spus Nicolenco. 

Jurnalistul Ion Terguţă consideră că Igor Dodon se simte frustrat. „Este şi o chestiune de ordin psihologic. Atât Dodon, cât şi Greceanîi, au mai pierdut alegerile confruntându-se cu Chirtoacă. Dodon a înghiţit foarte greu această înfrângere, după ce pe parcursul a patru ani a luptat pentru Primăria Chişinău, a organizat proteste. Declaraţiile făcute de Igor Dodon după alegeri arată că acesta se află în stare de afect. Zinaida Greceanîi, care are mai multă experienţă, a reuşit să-şi controleze emoţiile”, a opinat Terguţă. 

Valentin Crîlov, fondator şi fost membru al PSRM, susţine că nu sunt justificate contestaţiile lui Igor Dodon. „Presupunem că au fost şi încălcări serioase. Dar nu sunt motive pentru a contesta rezultatul alegerilor în capitală. Au fost observatori de la partide şi de la organizaţii neguvernamentale. Tot procesul electoral a fost monitorizat intensiv. Dodon şi echipa sa fac gălăgie pe locul gol, pentru a atrage dividende politice. Această înfrângere înseamnă începutul căderii libere a lui Igor Dodon”, a declarat Crîlov

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite