Dodon explică de ce nu a organizat niciun protest faţă de Plahotniuc: El poate fi scos de la guvernare prin două căi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Deşi se declară în opoziţie în raport cu actuala guvernare de la Chişinău, de când a preluat funcţia de preşedinte al ţării, Igor Dodon nu a organizat niciun protest faţă de Partidul Democrat, condus de către controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc. Şeful statului susţine că a avut două soluţii în această situaţie: sau să organizeze proteste şi să meargă până la capăt sau să se pregătească de alegerile parlamentare.

„Partidul lui Plahotniuc poate fi scos de la guvernare prin două căi: sau prin acţiuni violente, revoluţie, prin intrarea în forţă în clădirile de stat, ceea ce eu nu-mi doresc şi sunt categoric împotriva acestui scenariu, sau pe cale democratică - prin alegeri parlamentare”, a afirmat Igor Doodn într-un interviu pentru Adevărul.

Preşedintele a menţionat că a ales varianta a doua, adică să se pregătească de alegeri.

„Noi am încercat şi am propus dizolvarea acestui Parlament. Noi am propus şi un referendum ca să obţinem atribuţii pentru dizolvarea Parlamentului, căci asta este calea democratică. Atunci a fost anulat referendumul. Acum suntem în preajma alegerilor parlamentare, acolo se va da lupta de bază. Restul, alte acţiuni sunt anticonstituţionale, eu nu vreau să merg la acţiuni neconstituţionale”, a subliniat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite