Curtea de Apel a respins recursul lui Sergiu Creţu, victimă a evenimentelor din aprilie 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Creţu, victimă a evenimentelor din aprilie 2009, îşi caută dreptatea de patru ani FOTO Dumitru Goncear
Sergiu Creţu, victimă a evenimentelor din aprilie 2009, îşi caută dreptatea de patru ani FOTO Dumitru Goncear

Curtea de Apel Chişinău a respins recursul lui Sergiu Creţu, victimă a evenimentelor din 7 aprilie 2009. „Curtea a menţinut sentinţa din 20 iunie 2011, de a-l condamna pe Radu Starinschi la doi ani cu suspendare şi cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Instanţa a respins apelurile noastre ca fiind nefondate“, ne-a comunicat Natalia Moloşag.

Aceasta susţine că judecătorii au neglijat opinia Curţii Supreme de Justiţie, care a indicat în decizia sa care sunt motivele şi temeiurile admiterii recursului şi la ce să atragă atenţia. „Curtea de Apel, a  reluat examinarea de la început, cu audierea martorilor, părţilor, iar securitatea acestora a fost pusă în pericol Credem că sentinţa de doi ani cu suspendare este mult prea blândă, în comparaţie cu fapta comisă. Noi vrem doar o pedeapsă echitabilă“, susţine avocatul.

Aceasta a mai menţionat că unul din cei trei avocaţi a avut o opinie separată în acest caz. „Noi vom depune recurs la Curtea Supremă de Justiţie. Între timp, vom aştepta motivaţia deciziei Curţii de Apel Chişinău, care va fi făcută publică abia pe 14 mai“, explică Moloşag.

„Dacă nu ni se va face dreptate în Moldova, vom ajunge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În acest caz sunt suficiente probe“, spune avocatul.

Menţionăm că în aprilie 2010 a început procesul de judecată împotriva lui Radu Starinschi, fostul şef al poliţiei criminale din cadrul Comisariatului Centru. Acesta era acuzat de aplicarea torturii. În iunie 2011, instanţa de judecată  l-a condamnat de Starinschi la doi ani cu suspendare şi imposibilitatea de a ocupa vreo funcţie în organele den forţă timp de doi ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite