Comuniştii vor să-i determine pe Timofti, Leancă şi Corman să dizolve Parlamentul şi să demită Guvernul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin a garantat că marşurile comuniştilor, care vor avea loc vieri şi sâmbătă, vor fi paşnice FOTO Adevărul
Vladimir Voronin a garantat că marşurile comuniştilor, care vor avea loc vieri şi sâmbătă, vor fi paşnice FOTO Adevărul

Mâine comuniştii vor să se întâlnească cu preşedintele Nicolae Timofti, cu premierul Iurie Leancă şi cu preşedintele Legislativului, Igor Corman, după ce astăzi expiră termenul cererii PCRM privind demisia benevolă a Guvernului, dizolvarea Parlamentului şi organizarea alegerilor anticipate. Voronin a garantat că marşurile comuniştilor, de vineri şi sâmbătă, vor fi paşnice.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a anunţat, într-un briefing de presă, că mâine, pe 22 noiembrie, o delegaţie din care vor face parte deputaţi comunişti, preşedinţi şi vicepreşedinţi de raioane, primari din partea opoziţiei, precum şi  reprezentanţi ai Congresului Civic intenţionează să aibă întrevederi cu preşedintele Nicolae Timofti, preşedintele Parlamentului, Igor Corman şi cu premierul Iurie Leancă pentru a prezenta argumentele PCRM, relevă IPN.

„Guvernarea în întregime a ignorat cerinţa celui mai mare partid din ţară şi nici nu a încercat să înceapă negocieri în vederea identificării unui compromis. Asemenea formă de comportament politic de mult timp a devenit o normă pentru forţele politice care ilegal deţin puterea în Moldova, care au acaparat şi oprimat organele de putere în stat. Minoritatea agresivă care conduce ţara, unită prin puterea oligarhilor şi ura faţă de poporul moldovenesc a pierdut complet legătura cu realitatea politică”, a citit Vladimir Voronin dintr-o declaraţie a PCRM.

Vladimir Voronin a garantat, în numele PCRM, că marşurile şi protestele pe care le va organiza partidul, în speţă cele anunţate pentru 22 şi 23 noiembrie în capitală, vor avea caracter paşnic. „Considerăm că doar prin cuvînt, doar în baza respectării Constituţiei, doar pe calea consolidării civice poate fi obţinută victoria decisivă asupra clicii oligarhice", a menţionat liderul comunist. Potrivit lui Voronin, PCRM va continua să depună eforturi pentru a demonstra necesitatea dizolvării Parlamentului şi organizării alegerilor parlamentare anticipate democratice şi libere.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite