Cebotari, referitor la sesizarea PDM către CCM ca Guvernului să-i fie oferite atribuţiile Parlamentului: E inacceptabil ca Moldova să rămână neguvernată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDM Vladimir Cebotari a oferit câteva detalii vineri, 1 martie, cu referire la sesizarea PDM către Curtea Constituţională, prin care democraţii solicită ca Guvernului să-i fie oferite atribuţii suplimentare în caz dacă deputaţii nu vor putea forma o majoritate parlamentară.

Vladimir Cebotari a declarat, într-o conferinţă de presă, că democraţii iau în calcul inclusiv scenariul alegerilor anticipate. În această ordine de idei, Cebotari a menţionat că ţara nu poate să rămână neguvernată pe o perioadă de un an, potrivit scenariului democraţilor, teoretic, Moldova poate rămâne fără Parlament funcţional pe durata unui an.

De asemenea, luând în considerare că, potrivit Constituţiei, Guvernul demisionează odată cu desfăşurarea primei şedinţe a noului Parlament, Legislativul ar putea fi în incapacitate de a învesti un nou Guvern.

„Este inacceptabil ca R.Moldova să rămână neguvernată sau să nu aibă persoane responsabile de a aproba bugete, administra bugete, a reacţiona într-o situaţie excepţională sau de ce nu în cazul unor pericole, rapid să reacţioneze. Nu putem să ne permitem acest lucru, nu mai vorbesc că nu putem lăsa oamenii să fie ostaticii pretenţiilor politice sau personale a unor politicieni”, a spus Cebotari.

Deputatul PDM Sergiu Sîrbu a transmis o sesizare la Curtea Constituţională (CC) joi, 28 februarie, în care solicită o interpretare oficială a trei articole din Constituţie, ce se referă la activitatea Guvernului. Deşi Legea Supremă prevede că Guvernul îşi încetează activitatea odată cu validarea noului Parlament, democratul cere de la CC ca Executivul să poată să-şi continue activitatea până va exista o majoritate parlamentară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite