Barroso vine la Chişinău împreună cu noul şef pe Europa şi Asia Centrală al Serviciului European de Acţiune Externă

Barroso vine la Chişinău împreună cu noul şef pe Europa şi Asia Centrală al Serviciului European de Acţiune Externă

Jose Manuel Barroso

În cursul zilei de mâine, preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso se va întâlni cu premierul Vlad Filat, cu preşedintele Nicolae Timofti, dar şi cu reprezentanţi ai Parlamentului şi din cadrul Delegaţiei UE la Chişinău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Comisiei Europene nu va veni singur la Chişinău. Acesta va fi însoţit de Luis Felipe Fernández de la Peña, noul director general pentru Europa şi Asia Centrală în cadrul Serviciului European de Acţiune Externă.

Mâine dimineaţă Jose Manuel Barroso se va întâlni cu premierul Vlad Filat, după care cei doi oficiali vor susţine o conferinţă de presă comună.

Ulterior, în agenda înaltului oficial european urmează întâlnirea cu preşedintele Parlamentului, Marian Lupu şi cu liderii fracţiunilor parlamentare, urmată de întrevederea cu membrii Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău.

Pregătirile pentru vizita lui Jose Manuel Barroso la Chişinău au ajuns pe ultima sută de metri

De la ora 11.10, preşedintele Comisiei Europene va ţine un discurs public la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”. Îndată după discurs, oficialul se întâlneşte şeful statului, Nicolae Timofti.
 

citeste totul despre: