Anatol Şalaru: Armata Naţională şi sutele de mii de victime ale ocupaţiei sovietice sunt umilite de Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Anatol Salaru via Facebook
FOTO Anatol Salaru via Facebook

Fostul ministru al Apărării Anatol Şalaru se arată indignat de faptul că în acest an, la ordinul lui Igor Dodon, Armata Naţională şi-a expus în centrul Chişinăului tehnica militară sovietică. Potrivit lui Şalaru, este ruşinos că, în timp ce guvernul de la Bucuresti sprijină pe toate căile Republica Moldova, la Chişinău guvernul tolerează manifestările proputiniste ale şefului statului.

„Astăzi, în PMAN se află tehnica şi armamentul sovietic, unităţi de luptă ale defuncţei URSS. Toate aduse la ordinul lui Igor Dodon! Am precizat, încă de la demiterea mea din fruntea Ministerului Apărării, că Mihai Ghimpu a cedat Ministerul Apărării lui Igor Dodon care, iată, astăzi „ordonă” Armatei Naţionale conduse de omul lui Ghimpu. După plecarea mea, din păcate, s-au intâmplat câteva lucruri:
- colaborarea cu NATO şi ţările membre NATO au fost blocate;
- soldaţiilor Armatei Naţionale li s-a blocat participarea la aplicaţiile militare cu partenerii NATO şi non-NATO, fiind afectată în acest fel pregătirea de luptă a Armatei Naţionale;
- ultimele doua reuniuni NATO (la diferite paliere) nici măcar nu au mai amintit de Republica Moldova
- numărul ofiţerilor şi subofiţerilor care părăsesc Armata Naţională a crescut alarmant în ultimele 4 luni iar astăzi, Armata Naţionala este umilită de Dodon, sutele de mii de victime ale ocupaţiei sovietice sunt umilite de Dodon”, a scris Şalaru pe pagina sa de Facebook.


În opinia sa, nu este normal ca un Guvern declarat european şi cu sentimente frăţeşti faţă de România să permită astfel de manifestări ale unui trădător. 

„Aşa cum spunea Corneliu Coposu: negociem orice dar nu negociem principii. În timp ce Guvernul de la Bucuresti sprijină pe toate căile Republica Moldova şi cetăţenii ei, la Chisinau, guvernul tolerează manifestările pro-sovietice şi pro-putiniste ale lui Dodon. Este ruşinos şi impardonabil”, a notat fostul ministru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite