Alegeri Republica Moldova. Igor Dodon, Maia Sandu şi Dumitru Ciubaşenco au fost înregistraţi de CEC în cursa prezidenţială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Electorală Centrală a înregistrat joi, 29 septembrie, încă trei candidaţi la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Este vorba de Dumitru Ciubaşenco, candidatul desemnat de Partidul Nostru, Maia Sandu, desemnată de Partidul Acţiune şi Solidaritate, şi Igor Dodon, candidatul Partidului Socialiştilor.

Grupul de iniţiativă al lui Dumitru Ciubaşenco a prezentat peste 23 de mii de semnături valabile şi s-a stabilit că se întrunesc condiţiile legale întru înregistrarea candidatului. 

În buletinul de vot, lângă numele candidatului Dumitru Ciubaşenco va fi scris „Renato Usatîi”.

În susţinerea Maiei Sandu au fost prezentate peste 24 de mii de semnături, peste două mii dintre acestea au fost declarate nule. Simbolul Maiei Sandu este un pătrat în care se conţine cuvântul „PAS” între slash-uri. (/pas/)

Pentru candidatului PSRM, Igor Dodon, au fost prezentate aproape 25 de mii de semnături, iar peste 1600 de semnături au fost declarate nevalabile. Simbolul candidatului socialiştilor este o stea cu cinci raze, bicoloră.

Joi, 29 septembrie, este ultima zi când candidaţii la funcţia de preşedinte pot prezenta listele de subscripţie cu semnăturile colectate. Minimul solicitat este de 15 mii de semnături valabile. Tot astăzi este şi ultima zi când alegătorii îşi pot declara locul de şedere pentru a putea vota în altă localitate decât îşi au viza de reşedinţă.

Amintim că până la acest moment, pe lângă candidaţii menţionaţi mai sus au mai fost înregistraţi: Marian Lupu (PDM), Mihai Ghimpu (PL), Iurie Leancă (PPEM), Andrei Năstase (PPDA) Ina Popenco (Ravnopravie).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite