Reţeta delicioasei ciorbe de mărar cu carne de pui, dezvăluită de un reputat gastronom ardelean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La servire, adăugaţi puţin caş de oaie răzuit FOTO Facebook.com/Mircea Groza
La servire, adăugaţi puţin caş de oaie răzuit FOTO Facebook.com/Mircea Groza

O reţetă tradiţională de prin părţile Sălajului umple casele de aroma cărnii de pui de la ţară şi cea a frunzelor de cimbru şi mărar.

Pentru acest final de săptămână, gastronomul sălăjean Mircea Groza ne propune un preparat gustos, săţios, aromat cu mărar proaspăt.

Reţeta ciorbei de mărar cu carne de pui este una cât de simplă, pe atât de delicioasă, pentru care avem nevoie de zeama de oase, o pulpă dezosată de pui, un piept de pui, fără os, doi morcovi, două cepe verzi, un fir de usturoi verde, sare, cimbru proaspăt, ulei, făină albă, smântână, trei gălbenuşuri, mărar verde din abundenţă şi puţin caş de oaie.

Mai întâi, cureţi doi morcovi, pe care îi dai pe răzătoarea mare, tai trei fire de ceapă verde şi unul de usturoi verde, apoi le pui pe toate într-o oală cu puţin ulei, să se înmoaie la foc mic.

ciorba de marar cu pui

Mărunţeşte carnea de pui, adaug-o peste morcovi şi ceapă, amestecând cu grijă, până se căleşte uşor. Sărezi şi pui zeama caldă de oase, precum şi o legătură de cimbru verde, apoi laşi totul să fiarbă. Între timp, într-un alt vas, pregăteşti un rântaş din ulei (îl poţi înlocui cu unt), o lingură de făină şi apă rece, având grijă să nu arzi amestecul. Adaugi mărarul verde mărunţit, continuând să amesteci. Diluezi îngroşala cu supa care fiebe, după care pui compoziţia în oala cu ciorbă. Amesteci trei gălbenuşuri cu smântâna, adaugi şi aici puţin din zeama caldă, apoi răstorni totul în oala mare, însă doar după ce ai luat-o de pe foc şi ai lăsat-o câteva minute deoparte.

Înainte de a servi acest savuros preparat, răzuieşte deasupra puţin caş de oaie mai gras.

Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Gusturile minunate de pe vremea bunicii. Reţeta savuroasei topale de pui cu ciuperci

Cum se prepară gustoasa topală de găină cu gârtene. Reţeta originală în dulcele glas ardelenesc

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite