Cum se păstrează mărarul verde pentru iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mărar verde FOTO Bucatarul.tv
Mărar verde FOTO Bucatarul.tv

Gospodinele pregătesc în această perioadă fel şi fel de conserve pentru iarna care se apropie. Vă prezentăm aici o reţetă a Sandei Marin, celebra autoare de cărţi de bucate, despre modul cum poate fi conservat mărarul.

În sare. Se alege mărarul ca pentru mâncare şi se aşază într-un borcan mic, presărând sare între rânduri. Până a doua zi mărarul se lasă, aşa că se adaugă alt mărar, de asemenea presărat cu sare, până se umple borcanul. Se pun deasupra cruciş două scândurele, apăsând uşor, astfel încât zeama lăsată de mărar să-l acopere complet. Se leagă borcanul cu hârtie pergament şi se păstrează la rece.

Iarna se scoate mărar câte puţin, pe măsură ce avem nevoie, se ţine un timp în apă rece şi se întrebuinţează la mâncare, ciorbă etc.

Uscat. Se alege mărarul ca pentru mâncare, se întinde pe hârtie într-un loc uscat (dar nu la soare) şi se ţine câteva zile până se usucă. Se păstrează în cămară, în săculeţ de pânză. Se spală înainte de întrebuinţare.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite