Românul care străbate Dunărea înot, de la izvor până la vărsare, nu poate intra în România odată cu fluviul: „Este ilegal”

Românul care străbate Dunărea înot, de la izvor până la vărsare, nu poate intra în România odată cu fluviul: „Este ilegal”

Avram Iancu a avut de înfruntat în ultimele zile valurile puternice de pe Dunăre

Ajuns în Serbia, bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, care şi-a propus să străbată Dunărea înot de la un capăt la celălalt, a anunţat că nu poate intra în România prin dreptul localităţii Baziaş, fiind obligat să intre în ţară prin punctul de trecere a frontierei de la Veliko Gradiste.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un anunţ postat pe pagina sa de Facebook, Avram Iancu arăta, acum trei zile, că a ajuns la Belgrad şi mai are 83 de kilometri până la Baziaş, localitate prin care Dunărea intră în România. În urma mesajelor venite din partea celor care doreau să îl aştepte la intrarea în România, Avram Iancu a anunţat pe pagina sa de Facebook că nu va intra în ţară, odată cu Dunărea, prin Baziaş, lucrul acesta fiind ilegal.

Avram Iancu a anunţat că va fi nevoit să înoate 10 km până în Veliko Gradiste, acolo unde este primul punct de trecere a frontierei cu Serbia, urmând ca intrarea în România să aibă loc în zona vămii de la Moldova Nouă. Redăm mai jos anunţul făcut de Avram Iancu, care estimează să ajungă în România marţi în jurul orelor 10-11.

Anunţ important!
Pentru toţi compatrioţii care m-au contactat şi s-au arătat interesaţi de intrarea mea în ţară, mulţumindu-vă pentru interesul acordat, vă informez următoarele: Nu voi putea atinge pământul românec în dreptul localităţii Baziaş deoarece este ILEGAL! Trebuie sa fac ieşirea din Serbia, la vama de la Veliko Gradistea, care este la vreo 10 km în aval de Baziaş, pe partea dreaptă. Doar dupa ce fac ieşirea din Serbia am voie să ating pământul patriei mamă, în dreptul localităţii Moldova Nouă, unde voi şi face intrarea oficială în ţară, prin intermediul vămii de acolo.
Mâine seară (n.r. luni) voi ajunge la Veliko Gradistea, unde voi înopta, iar marţi dimineaţa între ora 11 şi 12 voi ajunge la Moldova Nouă. Aşadar, pentru toţi cei interesaţi, voi atinge pământul românesc, marţi între ora 11 şi 12. Va mulţumesc anticipat tuturor celor care veţi fi prezenţi acolo. Doamne ajută!

citeste totul despre: