EXCLUSIV Interlopul acuzat de DIICOT că şi-a format o grupare care a semănat teroarea în Banat: „Eram doar prieteni de caterincă”
0
Tribunalul Timiş a programat luni un nou termen în dosarul „lotului Torj”. Magistratul din dosar, o judecătoare tânără, pare hotărâtă să soluţioneze cât mai repede dosarul care se judecă de cinci ani fără o sentinţă finală. Astfel, judecătorul a decis audierea tuturor inculpaţilor şi părţilor civile, câteva zeci de persoane în total, într-o singură zi. După şapte ore de audieri, procesul încă nu a fost încheiat.
Audierile din procesul clanului „Torj” sunt în plină desfăşurare, judecătorul cauzei audiindu-i încă de azi-dimineaţă pe inculpaţii din dosar şi victimele acestora. Primul care s-a prezentat în faţa judecătorului a fost Lucian Torj, considerat şi liderul grupării acuzate de mai multe fapte de violenţă. Acuzat de procurori că i-a coordonat pe interlopii constituiţi într-un grup infracţional organizat, Lucian Torj nu a recunoscut nimic, menţinându-şi declaraţiile de până acum.
„Îmi menţin declaraţiile date anterior. Nu am nici o faptă. Nu am ce să recunosc. Îi cunoşteam doar pe Flucsă şi Gavrilă. Nu îi cunoşteam pe ceilalţi inculpaţi. . Între mine, Gavrilă şi Flucsă nu era o relaţie de subordonare. Erau pur şi simplu prietenii mei. Făceam caterincă cu ei. Eram angajat în funcţia de director la clubul „3 Monkeys”. Mă ocupam de logistică. Ţineam legătură cu furnizorii. Din câte ştiu eu fetele care lucrau ca animatoare nu prestau acte sexuale contra unor sume de bani”, a declarat în faţa instanţei Lucian Torj. Întrebat despre una dintre victime, care susţine că Lucian Torj are să îi dea o importantă sumă de bani, acesta a spus că el este, de fapt, cel care trebuie să primească 10.000 de euro. „Am cumpărat o maşină de la ea cu 10 000 de euro şi mi-a furat o a doua zi”, a mai declarat Lucian Torj.
Potrivit unuia dintre avocaţii din dosar, inculpaţii şi părţile din dosar şi-au menţinut declaraţiile date în primă fază, procesul fiind acum în rejudecare după ce a fost casat şi retrimis la procuror pentru refacerea anchetei.
Istoria dosarului „clanul Torj”
Procurorii DIICOT, însoţiţi de poliţişti de la trupele speciale au descins în urmă cu patru ani, în februarie 2009, la locuinţele mai multor interlopi suspectaţi de implicarea într-un grup infracţional organizat deosebit de violent. Liderul grupării, Lucian Torj, a fost reţinut atunci alături de 15 „locotenenţi” ai săi.În luna iulie a aceluiaşi an, inculpaţii din „lotul Torj” au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, proxenetism, tentativă de omor, şantaj şi trafic de persoane. După un an şi jumătate de la trimiterea în judecată, interlopii clanului Torj au fost eliberaţi din arest preventiv şi judecaţi în stare de libertate.
În luna mai a anului 2012, judecătorul Tribunalului Timiş, Flavius Ionescu, a emis sentinţa prin care Lucian Torj, cel considerat liderul grupării interlope a fost achitat de infracţiunile grave, iar interlopul Sergiu Burkaş a fost achitat de toate acuzaţiile care i s-au adus, fiind declarat nevinovat. Decizia Tribunalului Timiş a fost atacată cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Timişoara. Judecătorul Florin Popescu a decis casarea sentinţei date de Tribunalul Timiş şi trimiterea cauzei pentru rejudecare la Tribunalul Timiş, unde dosarul se află în momentul de faţă.