Autospeciale noi pentru intervenţii în condiţii extreme, pentru centrul Transilvaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autospeciala cu senile FOTO: forum.pompieri.info
Autospeciala cu senile FOTO: forum.pompieri.info

Şase autospeciale complexe de intervenţie vor ajunge în regiunea Centru, după ce conducerea Asociaţiei de Dezvoltare Regională „Centrul Transilvaniei“ a semnat la sfârşitul anului trecut contractul pentru furnizarea lor, în valoare totală de 2.366.000 de lei.

Proiectul „Îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă în zone greu accesibile“ a fost gândit ca să reducă timpul de răspuns în zonele greu accesibile, iar contractul de furnizare a fost încheiat cu societatea TelSec Business & Consulting SRL Bucureşti, în urma derulării unei proceduri de licitaţie deschisă.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa 3 – „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.3. „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă”, iar beneficiarul proiectului este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Centrul Transilvaniei” ai cărei membri fondatori sunt judeţele Mureş, Alba, Braşov, Covasna, Harghita şi Sibiu. Termenul de livrare al autospecialelor este luna a acestui an.

Dotări speciale

Fiecare autospecială va fi compusă din: vehicul cu şenile/roţi tip UTV cu capacitate mărită de trecere – autoşenilete, autospecială cu rol tractor având în dotare echipamente speciale şi platformă de transport a autoşeniletelor. Câte o autospecială complexă de intervenţie va fi livrată fiecărui inspectorat judeţean pentru situaţii de urgenţă din Regiunea Centru – Mureş, Alba, Braşov, Covasna, Harghita şi Sibiu”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Consiliului Judeţean Mureş.

Timpul de răspuns, micşorat

Potrivit documentului, obiectivul proiectului este de a îmbunătăţi intervenţiile în zonele extrem de greu accesibile, fie din cauza naturii terenului fie din cauza condiţiilor meteo extreme cum ar fi zone montane abrupte, zone izolate din cauza înzăpezirilor sau ploilor.

„Valoarea totală a proiectului este de 2.687.266 lei, din care: 50.471,72 lei (2%) – contribuţia Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Centrul Transilvaniei”, din care 8.411,96 lei reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Mureş, 2.473.114,28 lei (98%) – contribuţia comunitară – FEDER şi contribuţia publică naţională de la bugetul de stat la finanţarea acordată, din care 412.185,72 lei revine judeţului Mureş.

Rezultatul aşteptat în urma achiziţionării celor şase autospeciale complexe de intervenţie este reducerea timpului de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie în zonele rurale de la 24 de minute şi 32 de secunde la 22 de minute şi 40 de secunde.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite