VIDEO Nepăsare sau neştiinţă? Comportamentul şoferilor la semnalele unor pompieri aflaţi în misiune de salvare

VIDEO Nepăsare sau neştiinţă? Comportamentul şoferilor la semnalele unor pompieri aflaţi în misiune de salvare

Un şofer a refuzat să încetinească şi să tragă pe dreapta

Pompierii gorjeni se plâng de lipsa respectului din partea celorlalţi conducători auto, care nu încetinesc şi trag pe dreapta, aşa cum impune şi Codul Rutier, atunci când se deplasează în misiuni de salvare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un astfel de eveniment a avut loc ieri. Deplasarea pompierilor a fost îngreunată de modul de a se comporta al unor şoferi, care, în loc să frâneze şi să tragă pe dreapta, accelerau şi nu lăsau să treacă maşina Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, care se deplasa pe DN 67  la un accident soldat cu două persoane decedate.

„Un apel primit astăzi în dispeceratul ISU Gorj anunţa producerea unui accident rutier, în urma căruia două persoane erau încarcerate. În acel moment, lupta cu secundele a început, echipajele pentru descarcerare şi cele pentru acordarea primului ajutor medical şi-au început goana nebună către locul accidentului. Într-o definiţie prietenească, girofarul şi sirena se presupune că ar trebui să ajute echipajele de intervenţie să câştige secunde preţioase pentru viaţa victimelor! Nu încercăm să criticăm pe nimeni, încercăm doar să-i facem pe conducătorii auto să conştientizeze că dacă acordă prioritate echipajelor de intervenţie pot salva o viaţă! Viaţa are prioritate!“, se arată într-o postare a ISU Gorj.

 

Semnalele speciale de avertizare luminoasă au următoarele semnificaţii:

a) lumina roşie (autovehiculele aparţinând poliţiei şi pompierilor) obligă participantii la trafic să oprească în direcţia de mers cât mai aproape de marginea drumului;
b) lumina albastră (autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră) obligă participanţii la trafic să acorde prioritate de trecere;
c) lumina galbenă (autovehiculele cu mase şi/sau dimensiuni de gabarit depăşite) obligă participanţii la trafic să circule cu atenţie.
 

 

citeste totul despre: