Fostul director al SNLO, Daniel Burlan, şi Alexandru Ciorecan, administratorul cantinei din Motru, reţinuţi pentru 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al Societăţi Naţionale a Lignituluui Oltenia (SNLO), Daniel Burlan, şi Alexandru Ciorecan, administratorul cantinei din Motru, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Cei doi sunt acuzaţi de delapidare. „Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au reţinut pe bază de ordonanţă, pentru o perioadă de 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj doi bărbaţi, în vârstă de 49, respectiv 65 de ani, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare. Din cercetări a reieşit că cei doi bărbaţi, angajaţi ai fostei SNLO, în perioada ianuarie 2009-aprilie 2013, au dispus folosirea fondurilor destinate achitării meselor personalului angajat, pentru decontare ilegală unui prestator de serviciu a servirii meselor unor sportivi din cadrul Clubului Sportiv Minerul Motru”, a spus Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Duşi la audieri cu duba poliţiei

În dosarul «Masa caldă» au fost audiaţi, astăzi, nouă directori şi foşti directori din minerit. Aceştia au fost luaţi cu maşina poliţiei, în această dimineaţă, şi duşi la audieri. Printre aceştia se numără: Ion Ghica, director al carierei Roşiuşa, Vasile Râbu, fostul director al Exploatării Miniere de Carieră Motru, Vasile Creţan, director adjunct al Carierei Lupoaia, Alexandru Ciorecan, fostul director al Unităţiii de Cazare-Cantine Motru, Florentin Gherghescu, Nicolae Giuran, fost director la LCFU, Mircea Mezinca, şi Sorin Iovan. 

Pomeni şi botezuri din mâncarea minerilor

Potrivit oamenilor legii, porţiile de mâncare plătite de cariere au fost cu mult mai multe decât numărul de mineri prezenţi la serviciu. Florentin Gheorghescu a declarat că o serie de date nu corespund: „Mi s-a spus că am calitatea de învinuit. Sunt anumite neconcordanţe între mesele care au fost decontate şi procesele verbale de recepţie. Urmează să vedem ce se precizează în expertiză. Sunt nişte paşi de urmat. S-a creat un prejuduciu. Din 2009 şi până în 2013, eu am fost director la UMC Roşiuţa şi sunt răspunzător de ceea ce s-a întâmplat în unitate. Rămâne să se stabilească dacă este vorba de ilegalităţi. Nu s-a făcut nimic care să se creeeze o fraudă“.

Potrivit unor surse, mai multe evenimente, cum ar fi botezuri sau pomeni, au fost organizate din porţiile minerilor, fără să se achite nimic. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite