FOTO VIDEO Terapie cu gong tibetan într-un sat din Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Don Conreaux, un american în vârstă de 80 ani, învaţă 14 persoane cum să se relaxeze doar ascultând sunetul unui gong tibetan. Exerciţiile au loc în cadrul unei tabere organizate în satul Foleştii de Jos, din judeţul Vâlcea.

„Grand gong master“ („marele maestru al gongului“), acesta este modul în care i se adresează cei 12 cursanţi americanului Don Conreaux, cel care îi învaţă cum să facă „baie de gong“. Este vorba despre o serie de tehnici de relaxare cu ajutorul sunetelor, terapie folosită în China Antică şi care ar ajuta corpul să se relaxeze. 

Din grupul de învăţăcei fac parte 12 străini din Italia, Croaţia, Germania, Olanda sau Muntenegru, alături de 2 români. Gazda taberei ieşite din comun este chiar o vâlceancă, Elisabeta Ghelber, care şi-a pus la dispoziţie căsuţa din satul Foleştii de Jos, comuna Tomşani. Cursul de terapie vibraţională prin intermediul gongului tibetan a început în urmă cu doar câteva zile şi durează timp de două săptămâni. Oamenii plătesc 150 de lei pentru a lua parte la şedinţele speciale în care meditează şi încearcă să aibă doar gânduri pozitive.

Elisabeta a locuit ani buni în Italia, unde povesteşte că, la rândul ei, s-a format ca maestro gong şi ca maestro reiki, fiind iniţiată de soţul ei, Massimo Piazza, un învăţăcel al lui Conreaux. 

Academia de sunet sacru

„Am creat acest spaţiu pe care îl numim «Academia de sunet sacru», unde vom organiza cursuri de gong master. Aici utilizăm numai instrumente ce produc sunete de o vibraţie înaltă“, spune Elisabeta Ghelber.

Pentru început, străinii fac o „baie de gong“,adică se întind pe saltea şi încep „scufundarea în armonia de sunete ancestrale“. Terapia prin intermediul gongului ar avea efecte vindecătoare, sunetul generând o armonie între trup şi suflet. Cel puţin asta susţin maeştrii în ale gongului.

„Este ca şi cum te transformi şi devii acel instrument, în acel moment nu mai exişti în acest corp. Terapia cu sunete dă o stare de bine, pentru că noi suntem vibraţie“, explică Elisabeta. Printre cei care participă la cursul de terapie vibraţională se numără mai mulţi profesori universitari şi chiar un avocat din Roma.

  

„Oamenii care fac yoga sunt oameni paşnici, cărora le pasă de toţi şi de toate. Noi, yoghinii, nu avem mulţi bani, dar avem iubire. Oamenii cu bani, trebuie să descopere iubirea din ei, iar atunci planeta va fi în siguranţă“, explică şi maestrul Don Conreaux. 

Gongul, o modă

Terapia cu ajutorul sunetelor este o metodă neconvenţională de tratare a diverselor afecţiuni. Gongul provine din Asia şi a ajuns să fie folosit în terapia vibraţională în urmă cu câţiva zeci de ani, deoarece s-a ajuns la concluzia că este unul dintre instrumentele muzicale cu cea mai mare rezonanţă, care poate induce o stare generală de bine, relaxare şi meditaţie. În general, atât gongul, cât şi bolurile tibetane sunt folosite în practicarea yoga şi în ritualurile din mânăstirile budiste. Specialiştii susţin că terapia cu gongul acţionează în plan energetic prin faptul că influenţează chakrele şi elimină blocajele energetice, dar poate elimina şi insomnia sau nervozitatea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite